Blason de Campeón Cava Brut alle 8 euroon

Alkoon on ilmestynyt halvimpaan hintaryhmään cava-uutuus. Nopean sorttauksen perusteella Blason de Campeón Cava Brut on Alkon halvin cava. Sen saa hyllystä todella edulliseen alle 8 euron hintaan.


Cava-uutuus Blason de Campeón Cava Brut

Viinikartan blogi aloitti arvioimalla alle 7 euron viinejä muutama vuosi sitten. Hintataso on siitä noussut, mutta välillä on hauska palata näihin halvimpiinkin tuotteisiin. Alkon kuohuviinivalikoimassa keikkuu turhan paljon tuttuja nimiä, joten uutuudet ovat aina tervetulleita. Varsinkin cava-osasto herättää aina mielenkiintomme. Katso tästä halvimman hinnan mukaan järjestetyt normaalikokoiset cavat - se paljastaa, ettei halvimmissa kuivissa cavoissa juuri ole vaihtoehtoja.

Vaikka melkein kaikki cava tuotetaan Kataloniassa, ja vieläpä Freixenetin ja Codorníun toimesta, sitä tehdään kyllä muuallakin Espanjassa. Tämä cava onkin poikkeuksellisesti peräisin Valenciasta ja rypäleissä on cavan perusrypäleistä poiketen käytetty Chardonnayta. Tässä hintaryhmässä menestystä on nauttinut Jaume Serra Cava Brut (8,59 €).

Meillä tätä cavaa testasi neljä eri henkilöä kahdella eri kerralla. Summasimme havainnot lopuksi yhteen. Arviomme olivat melko yhtenevät ja tyrmäävää arviota ei tullut keneltäkään.

Lasiin päädyttyään cava kuohahtaa nopeasti ja kuplista emme löytäneet mitään mainittavia piirteitä. Tuoksu on lempeä ja kevyt ja siitä on erotettavissa päärynää ja verkkomelonia, mistä tulee mieleen italialainen prosecco.

Lasillisen siemaistuaan huomaa kyllä, että kyse on perinteisellä samppanjamenetelmällä tehty kuohuviini, eikä tankkikäymisellä valmistettu prosecco, joka ainakin tässä hintaluokassa olisi hyvinkin kevyttä, pehmeää ja raikasta. Myös Blason de Campeón on hapokkuutensa puolesta kevyttä keskitasoa, mutta toisin kuin yleensä proseccot, tästä cavasta on erotettavissa kerroksellisuutta. Alkuun maku on chardonnaymainen, greippisiä ja sitruunaisia mielikuvia luova sekä kirpeä. Sitten taustalla häivähtelee omenaa, joka on omenankodan muodossa. Maku päättyy pyöreään hedelmäisyyteen.

Blason de Campeónissa on myös piirteitä, joista huomaa, että kyse on halvemmasta cavasta. Sitruksisuus sisältää hieman kitkeryyttä, josta tulee mieleen sitrushedelmän valkoinen osa. Lisäksi aromeissa ei lopulta ole ulottuvuutta ja maku jää valitettavan lyhyeen.

Todella edulliseen hintaansa nähden Blason de Campeón on hyvä ostos. Voimme suositella tätä mutkattomiin hetkiin. Sen kanssa sopii tarjota erilaisia snackseja tai vielä parempi, jos katat pöytään espanjalaisia tapaksia. Tapaksien kanssa nautitaan usein cavaa.

Kuva: Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit