Aviva Pink Gold - pyörteilevä viinicocktail

Aviva-viinisarjan tuotteissa on erivärisesti pyörteileviä viinejä. Täytyy myöntää, että pyörteily on maagisen vangitseva efekti.

Tasaantuneena viini on kirkas, eikä näytä mitenkään erikoiselta. Pohjalla on erotettavissa hiekkapölyä.


Katso tästä videosta, miten Aviva pyörteilee, kun pulloa kääntelee:

Aviva-viinit

Viinikartalla jo jonkin aikaa kymmenen katsotuimman viinin joukossa on ollut Aviva Rose. Pitkään seurasimme, miten tämän tuotteen suosio jatkuvasti kasvoi ja siitä alkoi kuulla juttuja kahvipöytäkeskusteluissakin. Viking Gracelta hankittu Aviva Pink Gold oli odottanut jo jonkin aikaa testausta, koska odotuksemme maun suhteen eivät olleet järin korkealla. Lopulta pullo oli otettava esiin, mutta heti ei koskettu korkkiin.

Kun pulloa kääntelee, syntyy pilvimäisiä pyörteitä.

Avivan maagisin efekti tapahtuu ennen korkin avaamista. Kun pullo on ollut paikallaan, väri on kirkas, läpinäkyvä ja tasaantunut. Heti, kun pulloa alkaa kääntämään, pohjalla oleva hiekkamainen materiaali lähtee liikkeelle ja samentaa viinin. Pulloa sai heilutella rajusti, jotta muodostui hienoimmat pilvimäiset muodostelmat.

Pyörteily tasaantuu aika nopeasti ja viini näyttää samealta, mutta tietysti hippuset loistavat valossa kirkkaasti.

Pyörteily jatkuu lasissa hetken aikaa, mutta tässä vaiheessa taika on jo osittain haihtunut.

Miltä Aviva sitten maistuu?

Aviva Pink Gold on tietysti makeaa, helposti juotavaa ja hedelmäistä. Mitään pyörteilyyn liittyviä ylimääräisiä makuja ei erota. Hedelmäisyyttä on terästetty jollakin esanssilla ja siitä tulee mieleen Bellini-drinksu eli persikka-kuohuviini. Aviva on kuin elävä organismi, mutta jossain vaiheessa huomaa, ettei tämä ole varsinainen kuohuviini, koska viini ei kupli samaan tapaan kuin kuohuviini. Alkoholia Avivassa on vain vähän eli vain 5,5 prosenttia. Jossain ohjeessa Avivaan suositeltiin sekoitettavan vodkaa, joten tässä kohtaa idea lähentelee mikseria. Maultaan Aviva ei vastaa pyörteiden aiheuttamaa ihastusta. Kyse on esanssisen makeasta hedelmäjuomasta, jota maistelee jälkiruokana lasillisen.

Miten pyörteily on toteutettu?

Pullossa ei kerrota mitään toteutustavasta ja tuottaja on maininnut, että tämä on 'taikuutta'. Erikseen on sanottu, että Aviva on täysin juomakelpoista, mitä tulee kyllä hetken ajatelleeksi samalla, kun pyörteitä ihastelee. No, tiedämme toisenkin vastaavanlaisen tuotteen, nimittäin supersuosion saavuttaneen Blue Nun Gold Edition -kuohuviinin Saksasta. Blue Nunnissa suoraan sanotaan olevan 22 karaatin kultahippuja. Se antaa vahvan vinkin, että Avivan pyörteet syntyisivät pienen pienistä kultahipuista. Osassa sarjan viineissä nimessäkin on sana "Gold". Alkon sivu paljastaakin, että Aviva Rose sisältää lehtihopeaa. Meidän Aviva Pink Goldin kullasta saa vihiä myös, kun sipaisee viiniä sormiinsa. Sormen pintaan jää ohut kultainen kerros.

Alkossa myytävät Aviva-tuotteet:
Aviva Rose
Aviva Gold
Sarjassa myös:
Aviva Pink Gold
Aviva Blue Sky
Aviva Platinum
Käytetty rypäle: Airen
Alkoholia: 5,5%
Sokeria: yli 100 g/l
Alkuperämaa: Espanja

Kuvat ja video: Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit