Kotimainen Lumoava Mustikkaglögi

Oma maa mansikka, muu maa mustikka ei päde Lumoavan Mustikkaglögin kohdalla, sillä kuopiolainen mustikkaglögi luottaa oman maan mustikkaiseen makuun.


Lumoava Mustikkaglögi
Hinta: 9,60 €
Cabernet Sauvignon -punaviinipohjainen
Mustikkaa, mustaherukkaa
Joulumausteita
Alkoholia 15%
Sokeria 160 g/l
Saatavilla vakiovalikoimasta

Lumoava Mustikkaglögi

Design-glögi Blossalta on totuttu odottamaan kansainvälisiä makuja. Tänä vuonna Blossakin on palannut juurilleen hyvin perinteisen oloisella reseptillä. Mutta jos perinteinen joulumausteinen glögikään ei maistu, Lignell & Piispasen kuopiolainen mustikkaglögi on hyvä ja konstailematon vaihtoehto.

Mustikkainen glögi maistuu tummilta marjoilta, mustikalta ja mustaherukalta. Tyyliä voisi halutessaan moittia esanssimaiseksi, mutta tältähän vahvasti sokeroitu uutettu marjaisuus maistuu. Aromit ovat hyvin tiiviissä muodossa ja enemmän oikeastaan korostuu mustaherukka, josta on haettu kokonaisuuteen voimaa, kuin mustikka, joka ei ole kovin hapokas marja. Mukana on myös häivähdys lakritsimaisuutta ja väkevämpiä joulumausteita, kuten neilikkaa ja inkivääriä.

Mustikkaglögi on alkoholinen ja pitää varoa, ettei lämmitä sitä liikaa, sillä kuumana juomaa on vaikea nauttia alkoholihöyryjen takia. Marjainen maku on alkuun pehmeän täyteläinen ja tiivis, jälkimaku on väkevä. Makeus on hyvin intengroitunut juomaan.

Lämmitimme Mustikkaglögiä vieraille, jotka tulivat hengitys höyryten kylmästä ulkoilmasta. Suuresta mukista nautittuna glögi lämmittää rintalastaa suomalaisittain. Alkoholia on väkevän viinin verran, joten pienempikin määrä glögiä riittää. Jos olet kyllästynyt joulumausteisiin, tässä glögissä ne eivät ole pääasiassa. Mustikkaglögissä yksinkertainen ja konstailemattoman marjainen tyyli on voimaa.


Kuva: Alko

Kommentit

Suositut tekstit