Viinikartan veikkaus - Jalkapallon maailmanmestari vuonna 2014Jalkapallon maailmanmestaruus ratkaistaan sunnuntaina Saksan ja Argentiinan välillä. Voiko Viinikartta ennustaa voittajan tilastoidensa pohjalta?

Vaikka sekä Saksa että Argentiina ovat molemmat suuria viinimaita, ovat ne melko kaukana toisistaan muutenkin kuin maantieteellisesti. Saksa edustaa vanhan viinimaailman perinteitä, kun taas Argentiina on uuden maailman suurtuotannon vakaa esimerkkiyksilö. Aivan kuten jalkapallossa, molemmat maat ovat huippuja myös viinintuotannossa. Katsotaan kumpaa Viinikartan tilastot povaavat maailmanmestariksi vuonna 2014.

Viinien määrä

Viinikartalta löytyy 137 kappaletta myynnissä olevia viinejä Argentiinasta ja 109 kappaletta Saksasta.
Maali Argentiinalle!

Tuotteiden monipuolisuus

Viinikartalta löytyy myynnissä olevia argentiinalaisia tuotteita neljässä (4) kategoriassa: punaviinit, valkoviinit, kuohuviinit ja roseeviinit. Saksalaisia tuotteita on vastaavasti kuudessa (6) kategoriassa: punaviinit, valkoviinit, kuohuviinit, roseeviinit, jälkiruokaviinit sekä hedelmä- ja aromatisoidut viinit.
Maali Saksalle!

Arvioiden määrä

Saksalaisia tuotteita on arvioitu, lisätty suosikiksi ja kommentoitu (yksityiskäyttäjät ja media) keskimäärin 2.03 kertaa per viini. Argentiinalaisia 2.49 kertaa per viini.
Maali Argentiinalle!

Viinien pisteet

Tässä kategoriassa maat arvioidaan kahdella kriteerillä. Kaikkien argentiinalaisten tuotteiden keskimääräiset laatupisteet ovat 81.2/100, kun saksalaisten ovat 78.36/100. Parhaan saksalaisen tuotteen pisteet ovat kuitenkin 96 pistettä (Mülheimer Helenenkloster Riesling Eiswein 2004), kun taas argentiinalaisten huippupisteet ovat 94 pistettä (Trapiche Finca Suarez Lastra Malbec 2010, Argentiinan oma "Suarez", jossa tanniinit puraisevat mukavasti.
Tasatilanne, jolloin ei maaleja!

Viinikartan pettämättömän tilastologiikan mukaan jalkapallon maailmanmestaruus ratkeaa maalein 2 - 1 Argentiinan hyväksi!

Kommentit

Suositut tekstit