Kreikkalainen punaviini Ramnista sopii moussakalle

Viime lokakuussa myyntiin tullut Ramnista (2009) on hieno kreikkalainen punaviini, jonka tasainen täyteläisyys ja vivahteikkuus ihastuttaa. Ramnista sopii lammasruuille, pataruuille seä moussakalle. Katso miten Ramnista sopii moussakalle:
Moussakaa ja kreikkalaista punaviiniä talvi-iltaanRamnistaa voi tarjoilla perinteisen moussakan kanssaKir-Yianni Ramnista 2011

Rypäle: Xinomavro
Hinta: 41,90€ (6.1.2022)
Kreikka, Naoussa
Kir-Yianni Estate
Katso lisää Viinikartalta

Kreikkalainen punaviini Ramnista tulee Pohjois-Kreikasta Naoussan alueelta, jonka keskiössä on samanniminen kaupunki. Naoussa kuuluu Kreikan Makedoniaan, mikä on eri asia kuin Makedonian tasavalta. Kir-Yiannin viinitilan on perustanut Yiannis Boutaris. Boutarin nimellä on kulkenut monia muitakin laatuviinejä. Ramnista on Naoussan alkuperäislajikkeesta, alueen "nimikkorypäleestä" Xinomavrosta tehty viini, jonka korkea tanniinisuus takaa viinille jopa 10-15 vuoden säilyvyyden. Kellarointi varmasti pehmentää viiniä entisestään, vaikka parin vuoden kypsytyskin on tehnyt viinistä erittäin juotavaa.

Ramnista kannataa dekantoida, joka tuo sen pehmeän täyteläisen ja tasaisen maun hyvin esiin. Ramnista on tasaisuudestaan huolimatta hyvinkin ryhdikäs ja monipuolinen viini. Kevyen savuiset ja tumman luumuiset piirteet saa seurakseen hapankirsikkaa, mustaa oliivia, kuivattua tomaattia, mausteita sekä marja-hedelmä-cocktailin. Tanniinisuus on tuntuvaa, mutta hienolla tavalla integroitunut. Samoin tammisuus ei lyö yli. Alkoholinen potku sen sijaan tuntuu hieman liikaa läpi, mutta ei ärsyttävästi. Kaiken kaikkiaan huippumiellyttävä viini.

Ramnista maistuu pataruokien ja etenkin lampaan kanssa. Helppona ruokavaihtoehtona on perinteinen moussaka, jonka seurana Ramnista on omiaan. Katso juttu moussakasta ja punaviinisuosituksista.

TUOMIO: Juuri ja juuri neljä ja puoli tähteä. (4.5/5).Kir-Yianni Kreikan Makedoniassa


Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit