Hardys Bin 141 Colombard Chardonnay

Viinin tiedot Viinikartalla:
Hardys Bin 141 Colombard Chardonnay (anna oma tähtiarviosi Viinikartalla)
Alko: 571287
Hinta: 6,85 €
Rypäleet: Colombard, Chardonnay
Sokeria: 7.00 g/l
Australia, South Eastern Australia

Kuiva, hedelmäinen, mutta mielenkiinnoton viini Australiasta. Jos olet tottunut Hardysin 343-punkun laatuun, tämä ei vastaa odotuksia. Suosittelemme enimmäkseen juomasekoituksiin tai yksinkertaisille lounaille, kuten lohisalaatille.

Jens

Ensivaikutelmani tästä viinistä oli yksinkertaisesti karmaiseva. Suoraan pullosta kaadettu ja sen enempää lasissa sekoittamatta oleva viini tuoksui aivan eiliselle treenikassilleni! Tiedättehän sen löyhkän, kun hikiset keinokuituvaatteet ovat muhineet suljetussa tilassa yön yli? Sekoittamalla viiniä lasissa sain pahimman pyykkilöyhkän katoamaan, mutta osa siitä jäi silti kummittelemaan takaraivooni koko lasillisen ajaksi.

Onneksi viinin maku ei ole yhtä karmaiseva. Ongelmaksi muodostuukin lähinnä se, että tämä viini on liian mitäänsanomaton. Maku on kuiva, eikä mitään muuta sen lisäksi.

Uskon, että Alkosta löytyy samassa hintaluokassa paljon mielenkiintoisempiakin viinejä, joten en suosittele tätä juuri muuhun kuin ruoanlaittoon tai vahvan boolin laimentajaksi.

TUOMIO: Vain puolitoista tähteä (1.5/5).

Anna omat tähtesi >

Janne


Hardys Bin 141. Taas tuo salaperäinen "BIN" ja sitäkin salaperäisempi numerosarja perässä. Tuo "BIN" on vain tapa nimetä viinejä, eikä nykyään enää tarkoita mitään erityistä, vaikka sillä lienee ollut viinierien tunnistamisessa merkitystä muinaishistoriassa. Nimeäminen tuntuu kuitenkin menevän kuten Nokian puhelimissa; mitä isompi numero, sitä parempi viini. Arvioimme aiemmin loistokkaan Hardy's Bin 343 Cabernet Shiraz -viinin, joka on varsin hyvin onnistunut viini ja löytyy usein Alkon sisäänkäynnin yhteydessä kuin ottajaansa odottamassa. Numerokin on suurempi, 343. Hardys Bin 141 jää kauaksi punaisen sirasensa laadusta ja tyylistä.

Hardys Bin 141 Colombard Chardonnay on hikisen epämiellyttävä ja siinä tuoksahtaa maaseudun eläinsuojat. Maku ei seuraile näitä animaalisia piirteitä, vaan osoittautuu melko perinteiseksi valkoviiniksi, kuiva ja yksinkertainen viini, jonka aromimaailma on karkea. Se on tyyliltään hedelmäinen ja kitkerän sitruksinen, mikä saa maistajan hieman irvistämään. Viini on tammitettu ja se on kypsytetty valvotuissa oloissa terästankeissa. Tarkoitus lienee ollutkin tuottaa juuri tällaista viiniä. Mutta minä en pidä. Jokin juomasekoitus, jossa on runsaasti jäitä, limetinmehua ja hieman makeutta tuovaa sevenuppia tai vaihtoehtoisesti Vichya, niin johan toimis hiostavan kesäpäivän jälkeen terassilla.

TUOMIO: Kitkerä ja raskaan hedelmäinen. (1.5/5).

Anna omat tähtesi >


Colombard on suosittu etenkin Kaliforniassa. Tunnetaan myös nimellä "French Colombard".




Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

  1. Aivan hirveä karvas ja kitkerä, lähes aromiton valkoviini. Ei sovi millekään ruualle, eikä varsinkaan seurusteluun. Viinissä voisi keittää simpukoita, mutta siihenkin löytyy parempia. Ei tähtiä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit