Footmark Chardonnay Viognier

Viinin tiedot Viinikartalla:
Footmark Chardonnay Viognier (anna oma tähtiarviosi Viinikartalla)
Alko: 546377
Hinta: 6,85 €
Rypäleet: Chardonnay, Viognier
Etelä-Afrikka, Western Cape

Yksinkertainen viini, joka rehellisesti ei esitä mitään muuta. Se maistuu ja tuntuu koko tuotteessa. Vastuullisesti tuotettu kesäviini yksinkertaisten piknikkien tunnelmiin.

Jens

Janne kaatoi tämänkin viinin minulle piilossa ja olinkin lasin eteeni saatuani vähällä kysyä, mahtoiko lasiin mennä vahingossa vettä. Footmark on lähes väritön, mutta huoleni oli aiheeton.

Footmarkin tuoksu on ehtaa uuden maailman valkkarilinjaa. On päärynäisyyttä ja trooppista hedelmää, mutta onneksi melko elegantissa muodossa.

Maultaan Footmark on todella hapan! Suuhun jää samanlainen jälkipolte kuin vahvan greippimehun jälkeen. Tämän vuoksi viiniä ei tee mieli siemailla pullotolkulla, vaikka maku muuten onkin ihan mukava juuri seurustelujuomaksi.

TUOMIO: Kaksi tähteä (2/5).

Anna omat tähtesi >

Janne

Alkossa on kaksi Footmark-nimistä viiniä valikoimassaan ja toisen, Footmark Pinotage, rankkasimme jo aiemmin 5 parhaan alle seitsemän euron viinin joukkoon. Kiinnostus olikin suuri, pystyikö tuottaja uusimaan menestyksen myös valkoisten viinien puolella. Selkeästi kyse on samantapaisesta tuotteesta, koska "Footmark" viitannee hiilijalanjälkeen ja tuotannossa onkin pyritti vahvaan ympäristötietoisuuteen. Viini mm. kuljetetaan säiliöissä ja pullotetaan Euroopassa viinin tiedoissa tuottajaksi mainitun Peter Mertesin avustuksella aurinkoenergialla ja luonnonkaasulla. Cool!

Footmark-viinit tulevat Paarlin viinialueelta, joka sijaitsee Kapkaupungista koilliseen, noin 50 km päässä. Samalla suunnalla on myös tunnettu Stellenboschin viinialue. Kaikki on kohdallaan lämpötilakontrolloitua terästankkikypsytystä myöten. Lopputuloksena on kirkkaan kuulas ja raikas viini, joka maistuu "tuotteelta".

Viinin väri on hyvin vaalea ja hento. Suhteellisen lämpimässä tuotettu Chardonnay tuo viiniin hedelmäistä rakennetta ja sen huomaa jo tuoksusta. Viognier tuo viiniin yrttistä aromikkuutta. Yhdistelmä on periaattesssa hyvä. Maussa on selvästi päärynää ja omenaa ja päättyy aika raskaan sitruksiseen ja jopa kitkeräänkin lopputulokseen. Sitruksisuus tuo jopa mieleen greippimehun. Ei mikään erityisen kova makuelämys, mutta ei toivotonkaan. Nauttisin tämän viinin kesällä pienten suupalasyötävien tai salaattien kanssa.

TUOMIO: Kaksi ja puoli tähteä (2.5/5).

Anna omat tähtesi >Stellenbosch ja Paarl sijaitsevat pääkapungin Kapkaupungin lähettyvillä.Tuotannossa pyritty leimallisesti ympäristöystävällisyyteen. Viini mm. pullotetaan vasta Euroopassa.

Footmark Chardonnay Viognier ei yritäkään olla sen kummempi kuin kohtuuhintainen ja vastuullisuudella tuotettu viini. Pisteet siitä.


Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit