Edulliset vappukuohuvat (max. 7 euroa)

Jos vappusimat jäivät tänäkin vuonna tekemättä tai mielesi tekee juoda hiivakiljun lisäksi myös jotain juhlavampaa, kannattaa ehdottomasti suunnata katse A-marketin kuohuviinitarjontaan. Kokosimme juhlan kunniaksi koosteen hyvistä ja halvoista juhlajuomista, jotka sopivat vappuun kuin nenä silmään ja nyrkki päähän.

Kaikki Viinikartan vappuaiheiset jutut ja vinkit löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit vappuun

Amaliá (6,98 €)

Vapun ehdoton ykkös-skumppa on mahtava Amaliá. Tämä kuiva kuplajuoma sopii erittäin hyvin iloiseen maljannosteluun ja vapputunnelman luomiseen. Amalián saa kaapattua Alkosta alle seitsemällä eurolla, mikä on sen ominaisuuksiin verrattuna todella edullinen hinta. Hintansa vuoksi tätä kannattaa ostaa heti kättelyssä pari pulloa. Ensimmäisen voi nauttia vappuaaton riennoissa ja säästää toisen vappulounaan tai -aamiaisen piristykseksi.

Tämä kuiva ja happaman pirteä espanjalainen sopii mainioisti vaikka perinteisen vappuasetelman, nakkien ja perunasalaatin kaveriksi. Viinin hapot leikkaavat ruuan rasvaisuutta, mikä luo ateriaan kaivattua keveyttä - ominaisuus, joka saattaa olla vappuaamuna melko korvaamaton.

Jos et ole suuri viinin ystävä tai muistot edellisen illan skumppaseikkailuista saavat hissin pyrkimään takaisin yläkertaan, voit piristää vappubrunssiasi perinteisellä mimosa-drinkillä. Tätä brunssien nektaria saat, kun sekoitat skumppalasiin puolet tai vähän enemmän Amaliá:a ja loput appelsiinimehua. Kuiva kuohuviini sopii mehuun hyvin, eikä drinkistä tule liian makea.

Ballet Demi-Sec (6,98 €)

Hieman makeamman kuohuviinin ystäville suosittelemme puolikuivaa Ballet'n Demi-Sec Carte Noirea. Tämä puolikuiva skumppa miellyttää etenkin siiderin ystäviä ja onkin sellaisenaan melko hyvä vappujuoma, mitä jännittävimpiin tilaisuuksiin. Maistatimme tätä aikanaan sokkona muutamalle työkaverillemme ja moni heistä kuvaili tästä löytyvän jopa smurffilimsamaisia piirteitä. Vappuhulinassa tämä piirre on oikein toimiva.

Ballet on pehmeän neuraali ja helposti lähestyttävä kuohari, joka ei ärsytä. Löytyy Alkon myydyimpien kuohareiden kärjestä.

Platino Pink Moscato (6,56 €)

Monelle vappuun kuuluvat myös makeat ruuat kuten tippaleivät ja munkit. Vappuleivonnaisille näyttäisi olevan tyypillistä, että ne uppopaistetaan, mikä tekee niistä melko raskaita. Kuohuviinin kuplat leikkaavat tätä hieman epämiellyttävää fiilistä hyvin. Makeiden leivonnaisten kylkeen tarvitaan kuitenkin makea viini, muuten galaksit räjähtävät mahodottoman epätasapainon vuoksi.

Paras kyytipoika jo värinsä puolesta vappumakealle on Platino Pink Moscato.

Muut vappukuohuviinit

Jos haluat maksaa kuoharista enemmän kuin seitsemän euroa, kokeile näitä:

Uuden maailman tyylikkäät kuohuviinit >

Espanjalaiset cavat >

Italialaiset pehmeät proseccot >

Piccolo-kuohuviinit >


Kuvat: Alko

Kommentit

Suositut tekstit