Gratinoituja sinisimpukoita ja Espanjan parhaaksi valittu kuohuviini

Gratinoidut sinisimpukat on paahteinen ja grilliruokaa muistuttava merellinen alkupala, jonka kanssa maistuu pirteä cava.


Dominio de la Vega No23 Expression Cava Reserva Brut

Tämä cava valittiin Champagne & Sparkling Wine Competitionissa Espanjan parhaaksi kuohuviiniksi vuonna 2024.

Odotukset olivat täten korkealla. Ja todellakin, aivan loistava cava on kyseessä. Hinta-laatusuhde on erinomaisella tasolla.

Tässä cavassa on tasapaino kohdillaan ja maku loistaa monella osa-alueella.

Hieno keltaisten hedelmien tuoksu.

Alun paahteiset maut johdattelevat todella tyylikkääseen hedelmäisyyteen, josta löytyy trooppisia sävyjä.

Pehmeän kermainen kuohu saa vastapainoa pirteästä hapokkuudesta ja kiinnostavaa nostetta kukkaisuudesta.

Viini on kypsynyt vähintään 18 kuukautta hiivasakkojen kanssa. Jäännössokeria on 3 g/l, joten erittäin kuiva kupliva on kyseessä.

Tästä cavasta on helppo pitää. Se on kesäisten juhlien ja illanistujaisten puheenaihe.

Gratinoidut sinisimpukat

Cava toimii parhaiten aperitiivina ja pienten alkusyötävien, kuten tapasten kanssa.

Päätinkin kokeilla gratinoituja simpukoita, joita en ollut ennen tehnyt. Ja varmasti teen uudestaan, sillä näillä voi yllättää vieraat. Simpukoiden paahteinen maku toimii cavan kanssa loistavasti.

Tee näin gratinoidut sinisimpukat

Keitin paketillisen (450g) pakastesimpukoita (jotka ovat esikeitettyjä) nopeasti niin, että ne avautuivat. Keitinveteen voi halutessaan laittaa kasvislientä, salottia, valkoviiniä ja yrttejä. Itse en laittanut, sillä kuorrutteessa on riittävästi makua.

Simpukoista poistetaan päällimmäinen tyhjä kuori ja asetellaan simpukan lihan sisältävä kuoren puolikas uunivuokaan.

Päälle tulee tuoreesta leivästä tehtyä leipämurua. Pankojauhokin käy, mutta se kannattaa ensin paistaa kevyesti oliiviöljyssä, jolloin siihen saa lisää makua.

Lisäksi parmesaaniraastetta ja hienonnettua persiljaa.

Mausteeksi oliiviöljyyn sekoitettuna pippuria, sitruunan kuorta, suolaa ja valkosipulimurskaa. Myös chili sopii, jos haluaa makuun hieman potkua. Lusikoi öljy viimeisenä päälle.

Gratinointi tapahtuu kuumassa uunissa 225 - 250 astetta muutaman minuutin ajan. Lopuksi kannattaa käyttää myös grillivastuksia, jotta pintaan saa kauniin värin.

Tarjoile kuorista.

Dominio de la Vega No23 Expression Cava Reserva Brut (18,98€), 4/5 tähteä


Gratinoidut sinisimpukat maistuvat alkupalana.


Kuvat: Viinikartta.fi
Viini saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit