Luksussamppanja Nicolas Feuillatte Palmes d'Or

Nicolas Feuillatten valmistamaa Palmes d'Or -samppanjaa saa vaaleana brutina ja saignée-roseena. Lue arviomme.


Palmes d'Or on luksussamppanja sanan varsinaisessa merkityksessä

Tausta

Nicolas Feuillatte on eniten myyty samppanja Ranskassa ja globaalisti kolmas. Feuillattelta löytyy useita samppanjoita myös Alkosta. Palmes d'Or -vuosikertasamppanja, jota on tehty vuodesta 1986, edustaa valikoiman äärimmäistä huippulaatua.

Palmes d'Or tehdään vain parhaina vuosina parhaiden Grand Cru -kylien rypäleistä. Samppanjaa kypsytetään kymmenen vuotta ennen myyntiä, joten maku on jo valmiiksi kehittynyt huippuunsa.

Palmes d'Or on Nicolas Feuillatten henkilökohtainen kunnianosoitus ooperadiivalle, joka rakasti helmiä. Pullon muoto jäljitteleekin mustia helmiä.

Cannesissa jaetaan Kultainen palmu -palkinto (Palme d'or) parhaalle elokuvalle, joten tässä samppanjassa voi ajatella olevan viitteitä myös elokuvamaailman tähtiloistoon.

Luonnehdinta

Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Champagne Brut 2008 on vaalea samppanja. Sen tärkeimpänä ominaisuutena on moniulotteisuus, ja aromimaailma, joka kiehtoo ja viehättää pitkään, koska mausta löytyy niin paljon eri elementtejä, joita pysähtyy miettimään.

Aprikoosin, omenan ja hunamelonin hedelmäisiin makuihin yhdistyy kalkkinen mineraalisuus, sitruksisuus sekä inkiväärin ja mantelin vivahteet.

Suutuntuma on kermainen. Hienostunut ja pitkä maku.

Vaikka brut (Chardonnay, Pinot Noir) on mielettömän hieno kokemus, pidän Palmes d'Or Rosé Champagne Brutia hyvin poikkeuksellisena samppanjana, sillä sen äärimmäisen persoonallinen maku yllättää joka ikinen kerta.

Kuparinpunainen värisävy ja intensiivisen kirsikkainen, mansikkainen sekä mausteinen maku varastavat välittömästi huomion. Samalla melkein unohtaa tehdä muistiinpanot.

Palmes d'Or Rosé on sataprosenttinen pinot noir ja rosé de saignée. Poikkeuksellinen maku syntyy saignée-menetelmällä, joka jakaa mielipiteet, mutta tarkoittaa myös viiniä, joka on intensiivisempi, tummempi ja vivahteikkaampi.

Saignée syntyy punaviinin valmistuksen yhteydessä. Palmes d'Or Rosén valmistuksessa mehu on 72 tuntia kuorikontaktissa, minkä jälkeen osa valutetaan pois samppanjaa varten. Tässä vaiheessa mehu ei ole vielä punaviinin punaista.

Saignéen maku on niin voimakas ja moniulotteisen vivahteikas, että tämä samppanja sopii jopa punaiselle lihalle.

Palmes d'Or Rosé -samppanjaa voi kuvailla vain elegantein sanankääntein ja superlatiiveillä. Se on unohtumaton samppanja.

Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Champagne Brut 2008 (151,99€), 4.5/5 tähteä


Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Rosé Champagne Brut 2006 (194,99€), 5/5 tähteä




Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit