Achillea by Lenz Moser Grüner Veltliner - vivahteikas valkoviini kartonkitölkissä

Alkon ainoa grüner veltliner kartonkitölkissä tarjoilee kepeää tyyliä ja mausteisuutta hyvällä hinta-laatusuhteella.

Achillea by Lenz Moser Grüner Veltliner 2023 kartonkitölkki (12,49€ / 1 litra)
Itävalta, Burgenland

Mausteinen ja yrttinen grüner veltliner

Tausta

Grüner Veltliner -rypälelajiketta viljellään pääasiassa Itävallassa, josta lähes kaikki Alkon grüner veltlinerit (78 tuotetta tällä hetkellä) tulevat. Enin osa on pulloviinejä, mutta joukosta löytyy myös kolme hanapakkausta ja tämä kartonkitölkki.

Markkinoilla on suuntaus, että myös kartonkipakkauksista löytyisi kunnon viinejä, joten tämä viime syksyn avaus kiinnosti, sillä grüner veltlinerit ovat useimmiten todella herkullisia ja monipuolisen vivahteikkaita laatuviinejä.

Lajikkeen tyypillisiin aromeihin kuuluvat mineraalisuus, yrttinen mausteisuus ja valkopippuri, jotka antavat viinille kulinaarisia ominaisuuksia.

Lenz Moser on pitkän linjan viinintekijä, jonka jälkiruokaviini, trockenbeerenauslese, on ihastuttanut meitä jo vuosien ajan: Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese (22,19€).

Luonnehdinta

Maku on vivahteikas, mutta ei kuitenkaan kovin pitkä. Rypäleestä on kuitenkin saatu irti aika paljon alle kympin hintaluokassa, jossa pullohinnaksi tulisi tarkalleen ottaen 9,40€.

Suutuntuma on hyvän hapokas. Mausta löytyy häivähdys aprikoosia, omenaa, sitrusta, valkoherukkaa sekä mineraalisuutta, yrttisyyttä, mausteisuutta.

Suuhun jää maistumaan sitruunankuorta muistuttava happamahko purevuus.

Kohtuullisen aromaattinen viini, joka tuo grüner veltlinerin tyypilliset aromit saataville kartonkipakkaukseen.

Achillea sopii kesäkaloille, kotimaisille ravuille, kanalle, salaateille ja grillatuille kasviksille. Ertyisen hyvin tälle viinille sopivat yrttiset ja vihreät maut.

Achillea by Lenz Moser Grüner Veltliner 2023 kartonkitölkki (12,49€ / 1 litra), 3/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit