KWV Classic Collection Cape Tawny - portviinimäinen huipputuote

Eteläafrikkalainen tawny-portviiniä jäljittelevä KWV Classic Collection Cape Tawny on huipputuote. Ja mihin hintaan!

KWV Classic Collection Cape Tawny (15,99€ / 0.75 litraa)
Etelä-Afrikka, Western Cape

Englannin sana tawny tarkoittaa kellanruskeaa

Tausta

KWV Cape Tawnya on saanut Alkosta ainakin vuodesta 2015. Vaikka viini onkin vakiovalikoimassa, saatavuus vaihtelee paljon myymälöittäin. Esimerkiksi tätä kirjoittaessani Cape Tawnya löytyy vain neljästä Alkon myymälästä. Tilaus kannattaakin tehdä Alkon verkkokauppaan, josta viinin saa omaan Alkon myymälään muutamassa päivässä.

Hinta (15,99€ / 0.75 litraa) on pysynyt maltillisena varsinkin siihen nähden, että tämä portviinimäinen eteläafrikkalainen on vähintään neljän tähden viini. Viinilehti antaa peräti 5 tähteä.

Jos pidät portviineistä tai muista väkevöidyistä viineistä, tämä kannattaa maistaa.

Rypäleblendissä on kaksi Douron (Portugali) portviinirypälettä: Tinta Barroca ja Souzão. Näitä viljellään siis Portugalin lisäksi myös Etelä-Afrikassa. Lisäksi blendistä löytyy myös Cinsaut, joka tunnetaan Pinotagen toisena vanhempana.

Luonnehdinta

Värisävy on tawny-tyyliin kellanruskea. Sävy kehittyy pitkän tammitynnyrikypsytyksen aikana. Samalla makuun kehittyy kuivatun hedelmäisiä, karamellisia ja pähkinäisiä aromeja.

Tuoksussa on upeaa luumuisuutta, kuivattua taatelia, tupakkalaatikkoa ja kahvia.

Täyteläistä ja makeaa makua tasapainottavat raikastava hapokkuus ja sitruksisuus, jossa maistuu erityisesti appelsiini. Maku on myös luumuinen, pähkinäinen, rusinainen ja alkoholinen (17,5%). 10 vuoden kypsytyksen ranskalaisessa tammessa maistaa.

Cape Tawny on jälkiruokaviini. Sitä kannattaa kokeilla esimerkiksi pääsiäisenä sitruksisen pashan kanssa. Toimii yllättävän hyvin. Varmasti tawny sopii suklaakakulle ja voimakkaille juustoille, myös Stiltonille. Se on myös sopiva viini nautiskeluun sellaisenaan.

KWV Classic Collection Cape Tawny (15,99€), 4/5 tähteä


Portviini on alunperin portugalilainen väkevöity viini. Tawny on yksi monista portviinityypeistä.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit