Undurraga Sibaris - paras pinot noir hanapakkauksessa

On harvinaista, että pinot noiria ylipäänsä saa hanapakkauksessa, varsinkaan näin hyvää.

Undurraga Sibaris Pinot Noir 2022 hanapakkaus (24,99€ / 1.5 litraa)
Chile, Aconcagua, Leyda Valley
Tilausvalikoiman tuote. Myös joissakin myymälöissä.

Viileän ilmaston pinot noir kuuluisasta Leydan laaksosta

Tausta

Vuonna 1885 perustettu Viña Undurraga on tunnetuimpia chileläisiä viinintuottajia Maipo Valleysta läheltä Santiagoa. Tarhoja löytyy monelta muultakin alueelta, kuten Leydasta.

Leydan laakso sijaitsee Tyynenmeren läheisyydessä noin 90 kilometriä pääkaupunki Santiagosta länteen. Humboldtin merivirta tekee Leydan laaksosta viileän ilmaston alueen, joka sopii erityisen hyvin tietyille rypälelajikkeille. Pinot Noir on yksi niistä, sillä viileys ja runsas auringonvalo tuottavat vivahteikkaita viinejä säilyttäen rypäleissä hyvän hapokkuuden.

Lukuisat maistamamme chileläiset pinot noirit ovat olleet erinomaisia, etenkin Leydan laaksosta tulevat. Siksi onkin yllättävää, että näinkin hyvää viiniä laitetaan hanapakkaukseen. Alkon strategiassa on ollut tavoite lisätä ekologisia pakkauksia, siis pahvisia, mikä on mahdollisesti vaikuttanut pakkausvalintaan.

Reseva-tason (mitä se sitten tarkoittaakaan) pinot noir tämä ei etiketin mukaan kuitenkaan ole, mutta mitään halvinta tavaraa ei laatikkoon ole laitettu. Sen kertoo hintakin. Pakkaus sisältää kahden pullon verran viiniä ja pullohinnaksi tulisi täten 12,50€. Jos tämä viini olisi lasipullossa, hinta olisi todennäköisesti ainakin 15 euroa, joten laatikko on erinomainen ostos. Eikä viini lopu heti kesken.

Pinot noir hanapakkauksessa on harvinainen, eikä niitä ole montaa näkynyt Alkossa viime vuosina. Tämä lienee paras.

Luonnehdinta

Peruspunainen sävy pinot noirin tyyliin, rubiinia.

Tuoksussa on punaista marjaisuutta, myös karpaloa.

Keskitäyteläinen maku on punamarjainen, kuten mansikkaa, sekä kirsikkainen, hyvän hapokas ja savuisen tamminen.

Vivahteikkuutta ja tammen aromeja löytyy sen verran, että viini tuntuu kiinnostavalta.

Hyvärakenteinen ja raikas perustason pinot noir, jota sopii tarjota parmesaanikanan, tuorejuustotäytteisen porsaanfileen, sienipastan ja lohiruokien kumppanina.

Undurraga Sibaris Pinot Noir 2022 hanapakkaus, 3.5/5 tähteä


Chile on aluksi Burgundia jäljitellen ja osin ranskalaisilla opeilla hionut pinot noirin valmistuksen huippuunsa. Tänä päivänä maasta löytyy hämmästyttävän hyvää hinta-laatua erityisesti pinoteista. Myös tässä viinissä hinta-laatu on kohdallaan.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit