Kylie Minogue Rosé Prosecco - uutuuskuohuva popikonilta

Kylie Minogue on Australian menestynein naisartisti 80 miljoonalla myydyllä levyllään. Myös Kylien viinejä on myyty miljoonia pulloja.


Pehmeähappoinen ja mansikkainen roseeprosecco

Tausta

Australiassa syntynyt, mutta Lontoossa 1990-luvulta asti asunut Kylie tunnetaan muun muassa kasarihiteistään Loco-Motion ja I Should Be So Lucky. Menestystä on tullut monena vuosikymmenenä ja viime aikoina myös viineissä.

Viime vuonna Alkoon saapui ranskalainen roseeviini Kylie Minogue Rose (14,98€) ja nyt italialainen roseekuohuviini. Molemmat viinit ovat Alkon tilausvalikoimassa, mikä tarkoittaa, että Alkon verkkokaupan lisäksi viinejä voi saada vain joistakin harvoista myymälöistä. Suosittelen tilaamaan. Se on kätevää ja nopeaa.

Sydämillä koristeltu pullo on kuin lasinen koru, jonka läpi punertava viini loistaa kirkkaasti. Sopii popikonin tyyliin.

Roseeprosecco on suhteellisen uusi viinityyli, sillä roseeversion valmistus on ollut sallittua vasta kolme vuotta. Se on kuitenkin jo nyt tuonut proseccoihin kokonaan uuden ulottuvuuten ja paljon lisää uskottavuutta. Roseeprosecco saa värinsä ja aromikkuutensa Pinot Noir -rypäleestä.

Viinin valmistuksesta vastaa Zonin, perheyritys, jolla on pitkä kokemus proseccojen valmistuksesta.

Luonnehdinta

Tuoksussa aromaattisia ja makeita punaisia marjoja sekä ripaus mausteisuutta.

Kuohu on nopea, mutta tasainen. Pienet rauhalliset kuplat ovat melko kestävät.

Pehmeä suutuntuma ja kevyesti vaahtoava maku, jossa myös pirteitä elementtejä.

Maun hedelmäisyydestä löytyy mansikkaa ja kukkaisuutta. Maussa korostuu pehmeys, mutta myös raikkaus. Jälkimaussa on lisää luonnetta antava karpalon puraisu ja hieman mausteisuutta.

Supertähdelle henkilöbrändi on kaikki kaikessa, joten tällaista viiniä ei ole varaa tehdä huonosti. Joten kaiken kaikkiaan pätevä ja tasapainoinen kokonaisuus.

Kylie Minogue Rosé Prosecco Extra Dry 2022 (18,99€), 3.5/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit