Chateau Musar Jeune - ikonisen viinitalon edullisempi punaviini

Legendaarisen Chateau Musarin nuorekkaampi ja hedelmäisempi punaviini valmiina nautittavaksi.

Chateau Musar Jeune 2020 (19,95€)
Libanon, Bekaan laakso

Chateau Musarin ranskalaistyylistä viiniä Libanonista

Tausta

Gaston Hochar perusti Chateau Musarin Libanoniin Bordeaux'sta hankituilla opeilla vuonna 1930. Varsinaiseen maineeseen Musar kipusi Gastonin pojan Serge Hocharin ohjauksessa. Serge luotsasi tilaa vuodesta 1959 aina vuoteen 2014, jolloin Serge menehtyi äkillisesti uintireissulla Meksikossa.

Alkosta on jo pidempään löytynyt perustajan nimeä kantava Chateau Musar Hochar (29,98€) sekä talon lippulaivaviini Chateau Musar, jonka hinta on kasvavan maineen myötä kivunnut jo 50 euroon.

Molemmat ovat persoonallisia sekoiteviinejä, mutta varsinkin lippulaivaviini on nauttinut viinipiireissä valtavaa arvostusta. Maineen taustalla on tinkimätön työ ja luonnonmukaisuus, jota on noudatettu jo ennen nykypäivän trendejä.

Tilan filosofiaan kuuluu "minimal human intervention" eli viinin annetaan maistua niin luonnollisena kuin mahdollista. Tämä tarkoittaa minimaalista sulfiittien käyttöä säilöntäaineena, suodattamattomuutta sekä villihiivoja, jotka esiintyvät tilalla suurina kasvustoina. Lopputulos on yleensä uskomaton kokemus, ja joskus myös vähän "funky" eli maalaismainen.

Jeune on nimensäkin (ransk. nuori) puolesta helposti lähestyttävä hedelmäinen käyttöviini, jota voi tosin joitakin vuosia kellaroida. Viini on kuitenkin juotavissa heti.

Jeunen rypäleet (Cinsault, Syrah ja Cabernet Sauvignon) kasvavat hedelmällisessä Bekaan laaksossa vaikuttavasti 1000 metrin korkeudessa. Erikoistä tässä viinissä on sen tammettamattomuus. Viini onkin kypsynyt nykyaikaisesti sementtisäiliöissä. Neutraali valmistustapa takaa sen, että rypäleen oma hedelmä on ensisijaista ja se tuleekin vahvasti esille.

Filosofian mukaisesti viiniä ei ole suodatettu, joten se sopii myös vegaanille, koska suodattimina käytetään usein eläinperäisiä tuotteita.

Musarin mukaan Jeunen tyylissä on samaa kuin ranskalaisissa Roussillonin alueen laatuviineissä.

Luonnehdinta

Musteen tumma sävy.

Napakka tuoksu, jossa karpaloa ja muita hapokkaan marjaisia piirteitä.

Suutuntumakin on hapokas, vähän kirpakkakin, sekä runsas.

Aromaattinen maku, jonka hedelmä on pääosin tummaa kirsikkaa ja mustaherukkaa, sisältää myös punaisempaa hedelmäisyyttä.

Loppumaku tuo esille mausteisuutta ja lyijykynän vivahteita.

Suuta supistavia tanniineja on runsaasti.

Chateau Musar Jeune on loistava ruokaviini lammastaginelle, grillatulle tummalle lihalle, paahtopaistille ja koville kypsyneille juustoille.

Chateau Musar Jeune 2020 (19,95€), 4/5 tähteä


Chateau Musar Jeunea on valmistettu vuodesta 2007 lähtien.


Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit