BenMarco Malbec - Argentiinan malbec puhtaimmillaan

Susana Balbo on argentiinalainen legenda ja moneen kertaan palkittu viinintekijä, jonka malbecissa maistuu puhdas eleganssi.

BenMarco Malbec 2020 (23,98€)
Argentiina, Mendoza, Valle de Uco

Malliesimerkki Argentiinan malbec-tyylistä

Tausta

1956 Mendozassa syntynyt Susana Balbo on ensimmäinen nainen, joka valmistui viinintekijäksi Argentiinassa. Tämä tapahtui vuonna 1981. Tänä päivänä hän on Argentiinan arvostetuimpia viinintekijöitä.

Balbo työskenteli aluksi viininkonsulttina ja perusti oman viinitilan, Dominio del Platan, Mendozan Lujan de Cuyoon vuonna 1999. Matkan varrella Balbo on ollut rakentamassa Argentiinan kansallisrypäleen, Malbecin, kansainvälistä menestystarinaa.

Hyvin Argentiinaan sopeutunut ranskalainen lajike on mahdollistanut maan modernin viiniteollisuuden syntymisen ja uniikin malbec-tyylin, jota arvostetaan kaikkialla maailmassa.

Balbon malbeceissa, ja muissakin Balbon viineissä, on mielestäni erityistä herkkyyttä ja tyylikkyyttä. Vaikka talon parhaita viinejä ei Suomessa ole juuri nähty, myös talon edullisemmissa viineissä maistuu laadukkuus.

Keskihintainen BenMarco-sarja edustaa Alkossa Balbon parasta laatua. Sarjasta on tämän malbecin lisäksi saatavilla hieno sekoiteviini BenMarco Expresivo.

Sarjan viinit tulevat korkealla sijaitsevilta palstoilta ja ilmentävät luonteikkaasti Mendozan parhaita kasvupaikkoja Valle de Ucossa, joka sijaitsee lähellä Lujan de Cuyoa.

Viini on kypsynyt 11 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Luonnehdinta

Tuoksussa mustaherukkamarmeladia ja sopivasti alkoholin poltetta.

Suutuntuma on hapokas, hedelmäinen ja lämmin.

Hyvän hedelmäinen maku antaa karhunvatukkaa ja tummaa kirsikkaa sekä suklaisuutta ja tammen paahdetta.

Tanniinit ovat pehmeät, mutta kuitenkin kantavat.

BenMarco Malbec on uuden maailman punaviinien parhaimmistoa. Se on puhdaspiirteinen malliesimerkki miltä malbecin kuuluukin maistua. Malbec on parhaimmillaan lampaan tai naudan fileen kanssa, grillaa tai paista, mutta jätä roseeksi.

BenMarco Malbec 2020 (23,98€), 4/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit