Vähätanniininen Girl With A Pearl Earring Merlot

Tässä Chilen Keskuslaaksosta tulevassa punaviinissä Merlot on pääosassa, mikä ei ole kovin tyypillistä tänä päivänä.

Girl With A Pearl Earring Merlot 2021 (11,89€)
Chile, Valle Central

Vähätanniininen viini voi sopia paremmin punaviinipäänsärystä kärsivälle

Tausta

Girl With A Pearl Earring -punaviini on nimetty merlotiksi. Sekoitteessa on mukana myös 15% Carménèrea, joka antaa viinille särmää ja mausteisuutta.

Merlotin käyttö päärypäleenä tai lajikeviininä ei ole kovin yleistä. On sanottu, että Merlotin markkinat kärsi Sideways-elokuvasta (2004), jossa Pinot Noiria ylistettiin Merlotin kustannuksella. Oman kokemukseni mukaan Merlotista on moneksi ja hyvissä käsissä siitä saadaan maailmanluokan viinejä. Toivoisin näkeväni merloteja enemmän tulevaisuudessa.

Tämä merlot tulee Chilen Keskuslaaksosta, jossa tehdään paljon edullisia käyttöviinejä.

Etiketti on huomiota herättävä. Sitä koristaa hollantilaisen taidemaalari Johannes Vermeerin (1632-1675) teos "Tyttö ja helmikorvakoru", jota pidetään taiteilijan parhaimpiin kuuluvana. Teos joutui viime vuoden lopulla aktivistien iskun kohteeksi. Iskulla haluttiin kiinnittää huomiota ympäristön tilaan ja ilmastonmuutokseen.

Tämä viini on vähätanniinisen pehmeä, mihin osaltaan vaikuttaa myös teräntankkikypsytys, sillä yksi tanniinien lähde on tammitynnyri. Vähäntanniinisuus tarkoittaa, että viinissä on vain vähän suussa kiristävän tunteen aikaansaavia parkkihappoja. Samalla se tarkoittaa myös viiniä, joka nautitaan nuorena, sillä tanniinit toimivat viinissä säilöntäaineena.

Jos kärsit punaviinipäänsärystä, vähäntanniinisuus on hyvä uutinen, sillä yhdeksi päänsäryn aiheuttajaksi on epäilty tanniineja. Muitakin syitä kuitenkin on.

Luonnehdinta

Tummasta tuoksusta nousee luumuisuutta ja mausteita.

Kepeä maku, jossa on hapokkuuden korostamaa tummahedelmäistä mehukkuutta. Maussa on myös aika paljon mausteisuutta.

Hedelmäisyydestä löytyy luumuisuutta ja kirsikkaisuutta sekä myös vähäisessä määrin vadelmaa.

Maun tummemmista piirteistä löytyy lisäksi lakritsisia ja lähes savuisia piirteitä.

Sopiva viini seurustelun merkeissä, kun ruokana tarjoillaan pientä syötävää, esimerkiksi juustolautanen (pehmeät tai puolikovat juustot), pizzapaloja (zucchini tai quattro formaggio) tai tapaksia marinoiduista kasviksista ja kanasta.

Girl With A Pearl Earring Merlot 2021 (11,89€), 2.5/5 tähteäKuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit