Chardonnay ja nieriää beurre blanc
Klassinen ranskalainen beurre blanc eli voikastike toimii upeasti paistetun vaalean kalan ja chardonnayn seurassa.
Parhaat ranskalaiset chardonnayt tulevat Burgundista, mutta edullisempaa hinta-tasoa etsivän kannattaa tähyillä muillekin viinialueille. Ardèche Chardonnay tulee Rhône-joen länsipuolelta Ardèche-joen laaksosta, jonka maaperä on Chardonnaylle sopivaa savea ja kalkkikiveä. Maku on autenttinen.
Viinin värisävy on keltainen ja hieman vihertävä. Tuoksu on hedelmäinen ja paahteisen tamminen. Kohtalaisen runsas maku on keskihapokas, voinen ja öljyinen. Hento elegantti hedelmäisyys antaa ananasta, omenaa, trooppista hedelmää sekä sitruunan kuorta. Tasapainoinen tyyli on helposti lähestyttävä.
Chardonnayn kermaisuus, paahteisuus ja sitruksisuus löytävät täydellisen vastinparin kastikkeen voista ja sitruunan aromeista.
Louis Latour Ardèche Chardonnay 2018 (15,48€), 3.5/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Louis Latour Ardèche Chardonnay 2018 (15,48€)
Ranska, Rhône
Ranska, Rhône
Nieriää ja voikastiketta
- Perunat keitetään, litistetään, paistetaan pannussa ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
- Kukkakaali leikataan 3cm siivuiksi, öljytään sekä maustetaan juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Lopuksi kukkakaali paistetaan pannussa siten, että se pehmenee ja saa väriä.
- Pensaspavut huuhdellaan ja keitetään joitakin minuutteja. Pavut valutetaan ja paistetaan vielä voissa. Mausta pippurilla.
- Valitse kalaksi kuhaa tai nieriää, jossa on aika kiinteä suutuntuma ja lihaisa maku. Paista kala öljyssä kauniin väriseksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Voit myös halutessasi leivittää kalan.
- Kokonaisuus viimeistellään voikastikkeella.
Resepti: Beurre Blanc (voikastike)
Ainekset:
Ainekset:
- 3 salottisipulia
- 1,5 dl valkoviiniä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl sitruunan mehua
- 1/4 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1,5 dl vettä
- 1/2 dl kermaa
- 125 g voita
- Pippuria
- Suolaa
- Hienonna sipulit ja kuullota voissa kattilassa.
- Lisää valkoviini, etikka, sitruunanmehu, kuoriraaste ja vesi.
- Keitä kasaan siten, että jäljelle jää vajaa desilitra.
- Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.
- Lisää kerma ja kiehauta. Laske lämpöä ja lisää kylmä voi pieninä paloina koko ajan vatkaten.
- Mausta pippurilla ja suolalla.
Chardonnayssa samoja aromeja kuin voikastikkeessa
Runsas chardonnay on hyvä valinta nieriälle, jossa on melko tiivis suutuntuma. Vaikka chardonnay on tyypillinen lohiviini, Louis Latour Ardèche Chardonnay sopii pirteän raikkautensa vuoksi hyvin myös vaalealihaisille kaloille.Parhaat ranskalaiset chardonnayt tulevat Burgundista, mutta edullisempaa hinta-tasoa etsivän kannattaa tähyillä muillekin viinialueille. Ardèche Chardonnay tulee Rhône-joen länsipuolelta Ardèche-joen laaksosta, jonka maaperä on Chardonnaylle sopivaa savea ja kalkkikiveä. Maku on autenttinen.
Viinin värisävy on keltainen ja hieman vihertävä. Tuoksu on hedelmäinen ja paahteisen tamminen. Kohtalaisen runsas maku on keskihapokas, voinen ja öljyinen. Hento elegantti hedelmäisyys antaa ananasta, omenaa, trooppista hedelmää sekä sitruunan kuorta. Tasapainoinen tyyli on helposti lähestyttävä.
Chardonnayn kermaisuus, paahteisuus ja sitruksisuus löytävät täydellisen vastinparin kastikkeen voista ja sitruunan aromeista.
Louis Latour Ardèche Chardonnay 2018 (15,48€), 3.5/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Kommentit
Lähetä kommentti