Fakin Malvazija Istarska - laatua Kroatiasta

Monet tutut kroatialaiset viinit tulevat Istrian niemimaalta. Ne ovat valkoviinejä ja tehty Malvazija Istarska -rypäleestä.

Fakin Malvazija Istarska 2018 (19,47€)
Kroatia, Istria

Pirteän aromikas Fakin Malvazija Istarska

Tausta

Adrianmereen rajoittuva Kroatia tuottaa yhä vaan parempia kansainvälisesti menestyviä viinejä. Istrian niemimaa on tärkeä viinialue ja myös suosittu lomakohde. Italian läheisyys on vaikuttanut alueen valkoviinien tyyliin ja rypälevalintoihin.

Tämänkertainen viinimme on kypsytetty tuoreutta ja raikkautta säilyttäen terästankissa. Rypäle on Malvasia-perheeseen kuuluva Malvazija Istarska, jota voi pitää Istrian niemimaan alkuperäislajikkeena. Istriassa se on tärkein rypäle ja sitä viljellään jonkin verran myös muilla lähialueilla.

Oma kokemus on, että Malvazija Istarskasta tulee pirteän raikkaita, mutta myös aromaattisia viinejä - todellisia kesäherkkuja.

Etiketissä mainitaan myös, että viini on saanut Decanter Wine Awardsilta mahtavat 96 pistettä vuonna 2019. Sekin kertoo laadusta.

Luonnehdinta

Viini on väriltään keltainen vihreällä sävytettynä.

Tuoksu on hennon hedelmäinen ja kukkainen.

Suutuntuma on täysin kuiva, täyteläinen ja pehmeän hapokas.

Hedelmäisyys on omenaista, persikkaista ja sitruksista.

Viinissä on myös omanlaistaan aromaattisuutta, jossa on viitteitä mineraalisuudesta, yrttisyydestä sekä mausteista.

Kokonaisuus on elegantti ja aromaattisuudeltaan hillityn tyylikäs. Viinissä on hyvä tasapaino, pehmeä ja maukas maku. Se sopii aperitiiviksi ja monipuolisesti kasviksille, kalalle ja tapaksille.

Fakin Malvazija Istarska 2018 (19,47€), 4/5 tähteä. Saatavuus: erikoiserä.
Kuvat: Alko ja Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit