Vuoden Roseeviini 2018: Pasqua 11 Minutes Rosé

Vuoden parhaita viinejä valitsevat pääasiassa Viini-lehti sekä Vuoden Viinit -kilpailu. Otimme jälkimmäisen roseesarjan voittajan testiin. Lue myös juttumme Viini-lehden voittaja-roseesta.

Pasqua 11 Minutes Rosé 2017 (15,29€)
Vuoden Viinit -kilpailu: Vuoden Roseeviini 2018

Pasqua 11 Minutes Rosé 2017

Vuoden Viinit -kilpailu on esitellyt Suomessa saatavilla olevia parhaita viinejä jo monen vuoden ajan. Tänä keväänä parhaimman roseeviinin tittelin nappasi italialaisen suurtuottajan Pasquan tyylikäs rosee.

Aina emme ole olleet kilpailun kanssa samoilla linjoilla, mutta tällä kertaa valinta tuntuu hyvin perustellulta.

Väriltään 11 Minutes Rosé viittaa loheen ja omasta mielestäni kupariin, koska kesäisessä auringonpaisteessa viini kiiltelee hienon metallimaisesti.

Tuoksu on raikas ja se sisältää makeita kivellisiä hedelmiä ja kevyen kukkaisia tuoksuja.

Maku on aluksi pehmeä, mutta maku muuttuu suussa nopeasti aromikkaaksi ja mausteiseksi. Mausteisuus viipyilee suussa pitkään ja mausteiden joukossa häivähtelee yrttisiä ja kukkaisia piirteitä, jotka itselläni tuovat mieleen laventelin.

Maku kasvaa suussa niin, että jälkimaku on jopa terävä, teräksisen mineraalinen ja hapokas. Hapokkuus nostaa veden kielelle ja se saa viinin maistumaan herkulliselta.

Värin punaisuus nyt tuo tietysti mieleen mansikat tai muut punaiset marjat, mutta sanoisin, että makeaa punamarjaisuutta viinissä on vain vähän. Sen sijaan viinin rakenne syntyy happamammasta ja hivenen katkerastakin marjaisuudesta, joka tuo mieleen puolukat, karpalot ja punaiset karviaiset.

Kokonaisuutena maku on hyvin tasapainossa: kuiva, hapokas ja aromikas.

Italialainen Pasqua on kympin roseeta selvästi laadukkaampi viini. Tyylistä tulee mieleen Provencen roseet ja ruokaviiniksi tätä sen vuoksi mielellään suositteleekin. Rasvainen lohi ja kesäsalaatit saavat tästä hyvän kaverin. Tarjoa ohessa hummusta tai muuta hyvin maustettua lisuketta, niin huomaat roseeviinin gastronomiset taipumukset.

Pasqua 11 Minutes Rosé 2017 (15,29€)


Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit