Spinnaker Shiraz on edullinen aussipunkku pääsiäiseen

Välillä on hyvä testata halvempiakin viinejä jo vertailukohdan vuoksi, joten maahantuojan tarjoama näytepullo otettiin mieluusti testiin. Tämä uutuus-shiraz osoittautuikin hintaansa nähden päteväksi viiniksi.


Spinnaker Shirazin hinta-laatusuhde on mainio

Spinnaker tarkoittaa muuten pallopurjetta, mutta viinillä on tuskin tekemistä purjehduksen kanssa. Viini on nimittäin kehitetty suomalaiseen makuun ja tuottajana toimii Italiassa aloittanut Mare Magnum, joka tuottaa edullisia viinejä monin paikoin maailmaa. Viinin idea piilee juuri siinä, että se on kivannäköinen, alkuperältään selkeä, laadultaan kelvollinen ja hinnaltaan edullinen.

Spinnaker Shiraz tulee Riverlandista, jossa tuotetaan iso osa Etelä-Australian halvemmista viineistä kuivissa tasamaan oloissa. Alue poikkeaa melkoisesti melko lähellä sijaitsevasta Barossan laaksosta, josta on peräisin monet maailmankuuluista huippushirazeista. Silti edullisuudestaan huolimatta Riverlandin viinit voivat olla ihan päteviä.

Spinnaker Shiraz on väriltään läpikuultava. Tuoksussa on marjaisuutta ja jotain tummempia kevyesti maanläheisiä vivahteita.

Suutuntuma on keskitäyteläisen ja täyteläisen välimaastossa. Maku tuntuu ensin todella pehmeältä, sillä makua pyöristää pieni määrä jäännössokeria. Maku muuttuu keskivaiheilla kuivemmaksi ja hapokkaammaksi päätyen lopulta mausteiseen, pippuriseen ja ehkä hieman yrttiseenkin jälkimakuun.

Rakennetta tuo kohtuullisen ryhdikkäät tanniinit sekä selvästi maistuva lämmittävä alkoholisuus. Enimmäkseen terästankissa kypsynyt viini on säilyttänyt raikkaan ilmeensä, mutta tämän lisäksi hillitysti käytetystä ranskalaisesta tammesta tulee ripaus tyylikkyyttä ja kevyesti paahteisuutta.

Viinin hedelmäisyydestä löytyy kirsikkaa, herukoita ja vadelmaa.

Kokonaisuus on selkeä ja puhdaspiirteinen, mutta aromimaailma on syvyydeltään rajoittunut. Mielestäni viini ei ole kovinkaan roteva, mutta se pärjää varmasti pasta bolognesen lisäksi myös liharuokien, kuten pääsiäislampaan, seurassa. Alle 9 euron hintaan erinomainen ostos!Kuva: Norex Selected Brands

Kommentit

Suositut tekstit