Tarte flambée ja Wolfbergerin viinit Alsacesta

Olimme suunnitelleet jo hyvän aikaa piknik-aiheista blogikirjoitusta, mutta kesän sateiset säät pakottivat järjestämään picnicin sisällä. Matkaan tarttui kesäinen katsaus alsacelaisia viinejä ja alueen pikkupurtavaa.

Videolla sadepäivän manaus:
Laadukkaat Wolfbergerin viinit Alsacesta:
Wolfberger La Louve Pinot Noir (18,49€)
Wolfberger Riesling-Pinot Gris (13,46€)
Wolfberger Muscat (11,50€)

Janne oli taikonut evääksi Alsacen alueella suosittua tarte flambéeta (flammekueche) parilla eri täytteellä. Tämä pizzan ja piirakan nerokas yhdistelmä on helppo valmistaa ja erinomaista picnic-evästä, sillä sen voi syödä sormin. Janne loihti meille yhden tarten pekonitäytteellä ja toisen herkkusienillä.


Idiksenä oli taas yhdistää samalta alueelta tulevat viinit ja ruoka, joten lasiin päätyi kolme suuren alsacelaisen viiniosuuskunnan viiniä. Viinit olivat suhteellisen erilaisia, mutta sopivan kevyitä kesäiseen meininkiin.


Tuhti alsacelainen ruoka nojaa saksalaiseen keittiöön ja possuun eri muodoissa. Pekoninen Tarte onkin rasvaista syötävää, joten hapokas viini leikkaa rasvaisuutta kivasti.


Wolfbergerin Pinot Noir on kevyt punaviini, joka sopii hyvin picnic-juomaksi. Tuoksussa on pientä pippuria ja yllättävää maanläheisyyttä. Herukkainen, kirsikkainen ja lopun mausteinen maku on kuitenkin pinotille tyypillisen kevyt, vaikka tuoksu vähän muuta lupailee. Tarte flambée oli kuitenkin vähän liian rasvainen pari tälle pinotille.


Pinot noirit ovat usein kevyitä tai korkeintaan keskitäyteläisiä aromipommeja.


Valkkaripuolella halusimme kokeilla jotain muuta kuin tyypillisintä Alcase-rieslingiä, joten testiin otettiin riesling-sekoite. Tämä Riesling+Pinot Gris ei tunnu aivan rutikuivalta, vaikka sokeria on vain vähän. Happoja siinä riittää runsaasti sekä eksoottisia hedelmiä ja sitruunaa. Hedelmät ovat hyvin integroituneet ja jostain takaa tulee aprikoosin häive. Kesäisen raikas viini toimii flambéen kanssa hyvin. Aivan kuin ne olisi suunniteltu nautittavaksi yhdessä...


Toinenkin valkkari oli vähän boksin ulkopuolelta. Muscat on rypäleenä todella aromaattinen ja sen kukkaiset maut ovat tuttuja etenkin makeista viineistä. Tämä muscatti olikin yllätykseksemme rutikuiva. Muscatin hedelmäiset maut (papaija ja persikka) olivat melko mielenkiintoinen yhdistelmä rasvaisen piirakan kanssa. Rakenteeltaan viini toimi ruuan kanssa hyvin, mutta makumaailma ei ollut ihan samassa rytmissä pekonin ja juuston kanssa. Piirakan muskottipähkinä haki tosin viinistä kumppania.Lue myös: Blinit ja Alsacen valkoiset kevätretkellä - Wolfberger Riesling ja (W)3

Kuvat: Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit