Vapaalla-viinit luottaa Vallilaan

Nämä kaksi uutuutta mainostavat itseään suomalaisella designilla ja ranskalaisella intohimolla. Nämä kartonkipakkaukset löytyvät Alkon tilausvalikoimasta ja ainakin tällä hetkellä joistakin Alkon myymälöistä.


Design by Vallila Interior


Vapaalla Carignan Syrah Merlot
Vapaalla Viognier Chardonnay Grenache Blanc
Hinta: 8,98 € (litra)
Punaviini ja valkoviini, Ranska, Etelä-Ranskan rannikko
Luokitus: IGP Côtes de Thau
Alkoholia: 13,0%


Alle 7 euron halpikset Ranskasta

Alle 7 euron halpisviinit (pullohinta) ovat aina olleet Viinikartan suuren kiinnostuksen kohteena, koska löytöretkellä kyykkyviinien maailmaan olemme halunneet tehdä järisyttäviä löytöjä. Hyviäkin on löytynyt. Siksi otimme uutuudet Vapaalla-viinit tarkasteluun. Se on tavallaan järkevää lähteä Ranskaan kehittelemään viiniä suomalaisten ideoiden pohjalta, kun toistaiseksi Suomen pusikoissa oikeita rypäleitä viljellään kokeiluluontoisesti vain Teiskon perämettissä Teiskon viinin tapaisilla tiloilla. Tiiviillä yhteistyöllä gallialaisten kanssa voidaan luoda viinituotteita, jotka uppoavat suomalaiseen mielenlaatuun. Ja kun päälle vielä lätkäistään virallinen laatuluokitus ja Vallilan pakkausdesign, alkaa tuote olla valmis kauppoihin.

Vapaalla-viinit ovat ihan päteviä hintaansa nähden. Punaviini on parempi. Se on tuoksultaan runsaan muheva. Suutuntumaltaan se on pehmeä, kevyen hapokas ja tanniineiltaan hyvin hillitty. Mausteisuus ja hento pippurisuus tuntuu sopivasti jälkimaussa. Aromeina löytyy toffeeta, mustaherukkaa, vadelmaa ja karpaloa. Kokonaisuutena täytyy sanoa, että vaikea on kuvitella helpompaa punkkua - niin keskivertoa ja helposti soljuvaa makua pukkaa.

Valkoviini ei ole niin onnistunut kuin punaviini. Valkoviineissä laatutaso näkyy selvemmin ja Vapaalla-valkoviini kärsii pienestä kitkeryydestä ja hieman epäpuhtaasta fiiliksestä. Maku on kevyt ja kypsän sitruksinen sekä ohuen hedelmäinen. Hapot ovat keskitasoa.

Alkon tilausvalikoiman tuotteita ei ole luokiteltu makutyypin mukaan, mutta nämä menisivät pehmeä & hedelmäinen sekä pirteä & hedelmäinen -osastoille. Useamman rypäleen blendi tasaa makua keskivertoon suuntaan. Molemmat viinit ovat kuitenkin toimivia tuotteita ja hintansa arvoisia. Käteviä kartonkipakkauksia suosittelemme veneretkelle tai piknikille.

Kuva: Viinikartta.fi

Kommentit

Suositut tekstit