Wolfberger erikoistasting Norexin tilaisuudessa

Osuimme Jannen kanssa sopivasti Helsinkiin eräänä kauniina ja aurinkoisena torstaina ja pääsimme mukaan Norexin ammattilaistilaisuuteen, jossa mekin harrastajaviinibloggaajina saimme erinomaisen tilaisuuden laajentaa viinituntemustamme yhden iltapäivän aikana.

Samppanjallahan on aloitettava, Nicolas Feuillattea viidessä eri muodossa.


Blogimme piirissä Norexin tuotteista meille oli aiemmin tuttuja ainakin Wolfbergerin mainiot valkkarit, Parés Baltàn kuoharit ja muutamat Espanjan punaiset

Pares Baltan tilalla vierailimme viime vuonna. Osa tilan viineistä on saatavilla vain Suomesta.


Matsun viinit vanhenee silmissä.


Törmäsimme mestoilla myös kansakunnan näteimpiin viinibloggaajiin Madmoiselle Blancs de Blancsiin ja Viinille-blogin Hetaan. Ladyt ovat ahkeria tasting-kävijöitä, joten pääsimme nopeasti maisteluvauhtiin seuraamalla heidän esimerkkiään.

Maistellaan nyt eikä kuvata!


Iltapäivän kohokohtana oli Woflbergerin kuuden viinin tasting, missä pääsimme maistamaan ns. tavallisen viinin ja Grand Cru -tarhaviinin eroja. Maistelussa saimme eteemme kolme rieslingiä ja kolme gewürztramineria, joiden valmistuksessa ei ollut käytännössä isoa eroa. Koska Grand Cru tarkoittaa tilan potentiaalia laatuviinin valmistukseen, pitäisi erilaisuus ja palstan ominaispiirteet olla selkeästi esillä viineissä. Ja näin kävikin; Grand Cru viinit olivat upeita ja aromeiltaan runsaita ja tyylikkäitä.

Suosikkitalomme Wolfberger on Alsacen tasaisen varmaan laatua.


Olimme todella vaikuttuneita viinien suurista eroista. Cran Cru -palstojen välillä ei kuulemma ollut eroa kuin 10 km, mutta lasissa viinit olivat kuin eri planeetoilta.


Myös tässä tastingissa törmäsimme bloggaajiin. Andalusian auringossa -blogin lady yllätti koko pöydän ja ranskalaisen viiniasiantuntijan kielitaidoillaan. Juttelimme myös Reseptitaivas-palvelun Jannen kanssa tastingin mahtavista viineistä.

Jos haluat kutsua meidät mukaan oman firmasi viiniesittelyyn, laita viestiä. Haluamme olla mukana. Yhteystiedot Viinikartta.fi -palvelusta.

"Huikea aromimaailma, petrolinen, vie sfääreihin..."


Riojan paroni-veljekset on kovaa kamaa. Arzuaga oli upean tanniininen ylläri ja molempien suosikki. Näyttää poistuneen Alkosta. Kertokaa, mistä tätä saa?


Kuvat: Viinikartta

Kommentit

  1. lady kiittää maininnasta :-) rohkenen toivoa yllätyksen olleen sentään positiivislaatuinen :-) kiva tasting - tykkäsin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit