Äitienpäivänä sopii kohottaa laadukasta kuohuvaa - Pongrácz Méthode Cap Classique Brut Etelä-Afrikasta

Äitienpäivää sopii juhlistaa aidolla samppanjalla tai samppanjamenetelmällä tehdyllä kuohuviinillä, joka maistuu aidolta samppanjalta. Kuplajuoman tulee olla selväpiirteinen.

Pongrácz Méthode Cap Classique Brut

Rypäleet: Pinot Noir, Chardonnay
Hinta: 14,90 €
Etelä-Afrikka, Western Cape
Katso tarkemmat tiedot Viinikartalta

Piltit tuskin kantaa Paljon onnea äidille! -kortin ohella sänkyyn aitoa samppanjaa äitienpäivän aamunaloitukseen. Kuohuviiniä ei välttämättä löydy myöskään pöydässä nautitun perhebrunssin yhteydessä. Jos lapset ovat varttuneempia (K-18), äidille sopii aina hankkia laadukas kuohuviini tai samppanja. Myös perheen mies voi hankkia kuohuviiniä äitienpäivälounaalle, vaikka se oma vaimo ei oma rakas äiti olekaan. Jos sukupolvia on enemmän paikalla, tunnelman kohottajaksi kuohari sopii takuuvarmasti.

Aidot samppanjat luonnollisesti maksavat. Pari kohtuuhintaista ja hyvää samppanjavaihtoehtoa ovat vertailuissa menestyneet Jeanmaire Cuvée Brut ja Louis Massing Réserve Brut. Tällä kertaa Viinikartta kuitenkin hypähtää Afrikan eteläkärkeen kuohuviinin perässä. Alkon valikoimasta Etelä-Afrikasta löytyy vain muutama kuplajuoma. Näistä Pongrácz-kuoharit ovat laadukkaimmat. Viinit on nimetty unkarilaisen Pongrácz-nimisen upseerin mukaan, go figure!

Punaisia marjoja täynnä Pongrácz Rosé on selvä valinta roseekuohareiden joukosta. Hyvä paahteisuus ja hapokkuus tekee viinistä erinomaisen ruokaviinin, mutta toki se käy alkumaljaksikin. Äitienpäivän viralliseksi suositukseksi valitsemme kuitenkin kuivan ja vihertävän keltaisen Pongrácz Méthode Cap Classique Brut -kuohuviinin, joka tuntuu samppanjalta. Paahtoleipä (tai briossisuus) tuoksuu ja maku tuntuu hyvin kuivalta. Sitrus tulee vahvasti esiin. Maku on selkeä ja selväpiirteinen, jossa tyylikäs sitruksisuus yhdistyy hyvään hapokkuuteen ja paahteisuuteen. Maussa ei ole mitään raskasta hedelmäisyyttä, vaan se on yksinkertaisen tyylikäs. Mousse eli pinnalle nouseva vaahto on pehmeä, kuplat tyylikkäät. Sultana-rusina maistuu kevyesti. Toisessa lasillisessa makuun alkaa kehittyä lisää hedelmää, mikä nostaa tämän viinin arvostusta yhä korkeammalle. Loistava juhlaviini.Äitienpäivän juhlaviiniksi sopii?

Valitse äitienpäivän maljajuomaksi selväpiirteinen ja suhteellisen yksinkertainen, mutta tyylikäs juoma. Näin onnistut varmasti. Samppanja on hyvä valinta, mutta Etelä-Afrikan Pongrácz-kuohuviinit ovat vahvoja samppanjan korvaajia. Brut käy perinteisenä ja selväpiirteisenä paremmin maljajuomaksi sekä äitienpäivälounaan yleisviiniksi. Rosee puolestaan toimii Brutia paremmin ruokaviininä, mutta sen voi valita myös maljajuomaksi erityisesti roseiden ystävälle. Ostit kumman tahansa, et varmasti pety.

Kuvat: Alko

Kommentit

Suositut tekstit