Luomuviini Finca Las Moras Organic Malbec 2013 palkitsee onnistuneen asennusprojektin


Muuttoautona Transitti

Muuttopuuhat erilaisine asennuksiseen alkavat aika äkkiä nyppiä, joten meditaatiohetki hyvän viinin parissa katkaisee mukavasti puurtamisen. Kun kuukausi sitten totesin, että muutto on taas edessä, en osannut ajatella millainen hässäkkä olisi taas edessä; perheelliselle kamaa kertyy nurkkiin kiitettävästi. Bloggaajan on lisäksi syytä pitää netti päällä vanhassa ja tilata se etukäteen uuteen, jottei tule ikäviä katkoksia. Kun totesin, että Elisa Viihteen on aika tulla uuteen kämppään, päätin tilata sen hyvissä ajoin.

Zyxeli välkkyy kuin keväinen hanki auringonvalossa

Paiskittuani muuttolaatikoita väsyksiin asti ja roudattuani sänkyjä kapeita portaita pitkin Gyprocceja varoen palkitsin itseni Elisa Viihteen paketin avaamisella ja kevyemmällä asennushommalla. Eihän se mennyt kuin Strömsössä. Täytyy sanoa, että Viihteen tuotepaketti oli selkeä ja hyvin dokumentoitu - plug and play tyyppinen. Mutta heti plug-vaiheessa alkoi ongelmat: huoneistojakamon kytkennät olivat jotain uutta, johon en ollut osannut varautua. Jakamoon sijoitettu kuitumuunnin hämäsi. Koska muunnin vaikutti varsinaiselta datanousulta, kytkin ethernetin tietysti siihen: ensin modeemin, sitten tietokoneen suoraan. Kumpikaan ei toiminut. Kaikki mahdolliset kytkennät suoritettuani oli tuskanhiki jo päällä ja olin valmis paiskaamaan viihdelaatikon pihamaalle.

Huoneistojakamo ja kuitumuunnin (ylhäällä)

Aikaa säätämiseen oli kulunut turhan paljon. Muuttolaatikoita lojui nurkissa purkamattomina. Huomasin Malbecia hyllyssä. Tarvitsin meditaatiohetken. Uutuusviini Finca Las Moras Organic Malbec (lue lisää Viinikartalta) putosi lasiin ja runsaan tummanmarjaisa tuoksu sekä mehevän hilloinen maku oli odotettu. Perushyvä, täyteläinen ja konsentroitunut hilloviini. Juuri tähän pieneen hetkeen sopiva rauhoittavia elementtejä sisältävä viini. Oliskohan aika soittaa aspaan?


Twisted vines

Kumma kyllä aspasta vastattiin heti ja ohjattiin tekniseen tukeen. Tekninen jäbä tutki casea hetken ja sanoi, että kaikki näytti olevan kunnossa. Hän ihmetteli sitä kuitumuunninta, ettei sellaista pitäisi minulta löytyä. Suoraan seinään kytketty läppärini vastasi kuulemma pingiin nikottelematta. Kokeiles nyt, hän kehotti. Refresh selaimelle ja katos, netti alkoi pelittää kuin taikaiskusta. Mitähän vipua Elisan tekniikka napsautti puhelun aikana?

Ostettuani vielä samalta tyypiltä HBO-paketin tarjoushintaan homma alkoi olla taputeltu. Istahdin katsomaan kavereiden kehumaa True Detective-sarjaa, joka alun perusteella vaikutti synkähköltä. Mikähän viini tälle sarjalle sopisi, Lecterin Chianti? Päätin kuitenkin kaataa ansaitun toisen lasillisen Malbeccia.

Kyselin seuraavana päivänä Jensin mielipidettä viiniin. Vanhana ituhippinä Jens innostui luomuviinin ideasta. Saatuaan pullon käteensä hän huomasi heti, että se on normiflindaa kevyempi. Jätkä oli jopa punninnut pullon ja kertoi sen olevan about 100g normaalia kevyempi. Moras oli Jensin mielestä melkoinen marjapommi, mutta silti hieman ryhditön. Finca Las Moras Organic Malbec tuntui viiniltä, joka pyrkii miellyttämään kaikkia, mutta ei sytyttänyt häntä kunnolla.

Kuvat: Viinikartta
Tuote on saatu arvioitavaksi maahantuojalta.

Kommentit

Suositut tekstit