Savia Viva Familia Tinto A - Parés Baltàn uutuuspunaviini Penedèsistä Espanjan Kataloniasta

Parés Baltàn uusin tulokas (tuli myyntiin 13.1.2014) on punainen luomuviini Savia Viva -sarjaan. Perheyrityksellä ja Suomella on yhteys, katso tarina takaetiketistä jutun lopusta. Viinikartta vieraili viime kesänä tilalla, josta kerroimme jutussa Cavaa joulun alkupalapöytään - Parés Baltà Brut Penedèsistä.


Muut Savia Viva -tuoteperheessä perusvalikoimassa:
Savia Viva Familia Xarel.lo 2012
Savia Viva Familia Tempranillo 2010


Savia Viva Familia Tinto A 2011

Rypäleet: Syrah, Merlot, Tempranillo
Hinta: 8,26 €
Espanja, Katalonia, Penedès
Katso lisää Viinikartalta

Parés Baltàn cavat ovat erinomaisia, Xarel.lo-valkoviini on hauska ja Tempranillo on hyvän tanniininen. Hinta-laatusuhteeltaan talon viinit ovat olleet tosi hyviä, kaikki alle kympin viinejä. Siksi olikin mielenkiintoista avata sarjaa täydentävä tilan uutukainen. Eikä tämäkään blendi petä. Vain reilun kahdeksan euron hintaan laatu on kyllä hyvä.

Rypälesekoitus tuntuu maussa: Syrah tuo viiniin makeaa mausteisuutta ja kirsikkaa, Merlot pehmeää hedelmäisyyttä ja tumman marjaisia piirteitä ja Tempranillon tehtävä on antaa runkoa viinille. Tanniinit ovat hyvin hillittyjä ja tammisuus ei korostu. Viini on kevyttä ja helppoa juotavaa, jossa mausteiset aromit ja runsas hedelmäisyys nousevat pääasiaan. Oikein miellyttävä kokonaisuus tähän hintaan.

Viini toimi erinomaisesti ylikypsän possupizzan kanssa. Viiniä kannattaa sovittaa konstailemattomille perusruoille, kuten pizzalle, pastalle ja vaalealle lihalle. Se ei tosin häpeä fiinimmissäkään ruokahetkissä.

TUOMIO: Kolme ja puoli tähteä. (3.5/5).Viini piti kutinsa ylikypsän possupizzan kanssa.Etiketin tuttu pisara (savia viva = elämän neste) esiintyy Savia Viva -tuoteperheen viineissä.Suomen ystävät ihastuivat suomalaiseen ruokaan: muikkuun ja poroon.

Kuvat: Alko sekä Viinikartta
Tuote saatu arvioitavaksi maahantuojalta.

Kommentit

Suositut tekstit