Viña Maipo Chardonnay - juhannuksen kyykkyviini

Viinin tiedot Viinikartalla:
Viña Maipo Chardonnay (anna oma tähtiarviosi Viinikartalla)
Alko: 588667
Hinta: 6,98 €
Rypäleet: Chardonnay
Chile, Valle Central
Myös 3 litran hanapakkauksessa

Viña Maipo Chardonnay on yksi Alkon myydyimpiä valkkareita, vaikka päästäkseen pulloon käsiksi on kyykittävä syvälle pitkäripaisen alahyllylle. Kuiva ja sopivan hedelmäinen viini toimii pirteänä juomana etenkin kesäkuumalla ja on juuri siksi mukava juhannusjuoma.

Jens

Viña Maipo Chardonnayn raikkaasta tuoksusta löytyy häivähdys popcorn-voita, mikä yleensä viittaa tammikypsytykseen. Viinin tiedoissa ei kuitenkaan mainita tammitusta, mikä tekee tästä melkoisen mysteerin. Muuten tuoksua hallitsevat mukavat hedelmät, jotka poikkeavat tyypillisestä uuden maailman chardonnaystä sillä, että tuoksu ei ole ollenkaan liian makea tai esanssinen.

Moni viininystävä onkin kääntänyt selkänsä chardonnay rypäleelle pelkästään näiden ikävien uuden maailman kokemusten vuoksi. Ajattelin itsekin aikaisemmin ABC-mallilla (anything but chardonnay), mutta olen sittemmin uskaltautunut kokeilemaan rypälettä ja yllättynyt erittäin positiivisesti useamman kerran.

Tämä chardonnay on yksi näistä positiivisista yllätyksistä. Raikas ja mukavan hapokas maku toimii yllättävänkin hyvin. Valitettavasti viini menettää otteensa nopeasti lämmetessään, joten se tulee pitää mahdollisimman viileänä koko ajan.

TUOMIO: Demokraattiset kaksi ja puoli tähteä (2.5/5).

Anna omat tähtesi >

Janne

Viña Maipo Chardonnay yllätti positiivisesti. No, olenhan minä sitä maistellut vuosien varrella, mutta oli pitkä tovi (ainakin pari vuotta) viime kerrasta, joten muistikuvat tästä viinistä olivat haihtuneet. Ennakko-oletus oli ihan hinnan ja Chardonnayn perusteella heikko. Mutta tulos oli päinvastainen. Tämä viini on varmasti sitä, mitä se haluaakin olla: perusviini perustilanteisiin. Ei liian fiini, vaan tasainen, riittävän aromikas ja maukas yleiskäyttöviini. Toimiva hanapakkaus on kuin omiaan yöttömän yön mökkimaisemiin ja voi tuoda boostia jopa pakanallisiin hedelmällisyysriitteihin sekä Himosfestivaalille.

Viña Maipossa on mukavan hedelmäinen tuoksu, jossa jonkin verran ylikypsiä piirteitä. Makukin on runsaan, jopa raskaan hedelmäinen, mutta pehmeä hapoiltaan. Siinä on banaania ja pehmentynyttä melonia. Ehkä tammea. Hyvä kermainen suutuntuma, joka laskee kitalakea pitkin alas sitruksisen jälkimaun voitelemana. Tätä on varmasti moni kokeillut. Annamme synninpäästön. Viña Maipo Chardonnayta voit nauttia hyvillä mielin, se ei ole ollenkaan hullumpi viini juhannusaterioille.

TUOMIO: Viinikartan tähdillä helposti 3 tähteä (3/5).

Anna omat tähtesi >


Näin jussin alla Viña Maipo Chardonnay on ilmestynyt mainosnäytöille - ainakin Helsingissä ja Tampereella bongattu. Mikäs siinä, juhannustunnelmiin ja -taikoihin oikein sopiva kimmoke.
Kuvat: Alko sekä Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit