Domdechant Werner Riesling ja paahdetut maa-artisokat

Testasimme Rheingaun puolikuivaa rieslingiä paahdettujen maa-artisokkien ja aiolin seurassa. Voittajayhdistelmä!

Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic (19,49€)
Rheingau
Tilausvalikoiman tuote

Maa-artisokan ja rieslingin mieto makeus muodostavat voittavan parin

Paahdetut maa-artisokat

Maa-artisokka on perunaa muistuttava juures, jossa on tosin huomattavasti hienostuneempi maku. Juuri nyt on maa-artisokan sesonki, joka ulottuu myöhäiseen syksyyn.

Maa-artisokista voi tehdä keittoa tai vaikka paahtaa ne kuorineen.

Paahtaminen on helppoa.
  • Pese ja siisti maa-artisokat. Isoimmat voi puolittaa.
  • Laita kulhoon oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja halutessasi esimerkiksi rosmariinia tai timjamia, sitruunanmehua ja jopa hunajaa.
  • Lisää maa-artisokat ja sekoita.
  • Paahda uunissa leivinpaperin päällä 180-asteessa 45-50 minuuttia. Pinnan rapeutta saa lisättyä loppuvaiheessa grillivastuksilla.
  • Päälle voi ripotella sormisuolaa. Dipiksi riittää aioli eli valkosipulimajoneesi.

Yksinkertainen annos, jonka rapeaksi paahtuneet osat yhdessä aiolin kanssa tuovat mieleen espanjalaisen patatas bravasin.

Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic

Rheingaun rieslingeistä löytyy monipuolista hedelmäisyyttä ja rapsakkaa hapokkuutta, mikä tekee niistä äärimmäisen herkullisia viinejä.

Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic tulee Hocheim am Mainin kaupungista, joka sijaitsee Frankfurtin lounaispuolella.

Viinitarhat ovat sijoittuneet Main-joen oikealle rannalle hyvin lähelle sitä paikkaa, missä Main yhdistyy Reiniin.

Hocheimin viinitarhat ovat Rheingaun parhaita. Osa tarhoista on saanut parhaan Grosse Lage -luokituksen.

Viini on tilattavissa Alkon verkkokaupasta, mutta löydät sen myös Helsingin Arkadian myymälästä (20.10.2023). Samalta tuottajalta löytyy myös pari kuivempaa rieslingiä:

Ruoka-viinipari

Tässä ruoka-viiniparissa on pari ideaa, mitkä kantaa. Ensinnäkin tämän rieslingin tyylikäs mineraalisuus käy yhteen maa-artisokan hienostuneen aromikkuuden kanssa.

Toisekseen tärkein ruokaa ja viiniä yhdistävä tekijä on puolikuivan rieslingin kevyt makeus (sokeria 10,7 g/l), joka on samalla tasolla maa-artisokan miedon makeuden kanssa. Yleisesti ottaen viinin tulisi olla vähintään yhtä makeaa kuin ruoka.

Lisäksi viinin hapot leikkaavat hyvin valkosipulimajoneesin rasvaisuutta.

Kokonaisuutena harmoninen yhdistelmä ja aivan mahtava makujen sinfonia, jolla yllätät vieraasi.

Kannattaa kokeilla myös kermaista maa-artisokkakeittoa. Tämä viini on yhtä lailla sillekin loistava pari.

Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic (19,49€), 4/5 tähteä




Kuvat: Viinikartta.fi
Viini maahantuojan näyte

Kommentit

Suositut tekstit