Casas del Bosque Reserva Sauvignon Blanc - tomaatinlehtinen valkoviini

Kun valkoviinissä tuoksuu ja maistuu tomaatinlehti, niin mitä sillä tarkoitetaan? Tämä chileläinen sauvignon blanc käy hyvästä esimerkistä.

Casas del Bosque Reserva Sauvignon Blanc 2021 (12,79€)
Chile, Aconcagua, Valle de Casablanca

Aromaattinen Sauvignon Blanc tuoksuu usein tomaatinlehdelle

Pihallani ei kasva tomaatteja, mutta jos kasvaisi, pääsisin hypistelemään ja haistelemaan lehtiä. Niin teki myös arvostettu brittiläinen kasvitieteilijä ja viinijournalisti Jamie Goode jo vuoden 2008 postauksessa Tomato leaf aromas in wine.

Goode kuvailee tuoksua pistäväksi, vahvaksi ja vihreäksi, mutta myös viehättäväksi. Pitkään tämä tuoksu oli tärkeä myyntivaltti esimerkiksi Uuden-Seelannin viineille, mutta liiallisena siihen on alettu kyllästyä.

Alkon viineissä noin 20 viinissä on kuvaus "tomaatinlehtinen". Lähes kaikki ovat sauvignon blanceja.

"Tomaatinlehtinen" onkin tyypillinen viileän ilmaston sauvingnon blancin kuvaus. Samaan aromikategoriaan tomaatinlehden kanssa menevät myös vastaleikattu ruoho, parsa, märät lehdet, sellerinlehti, vihreä paprika ja yrttisyys. Joten variaatiota tässä tuoksussa kyllä on. Itselleni se on aina ollut enemmän parsaa kuin tomaatinlehteä, mutta ehkä en ole riittävästi vieraillut kasvihuoneissa.

Casas del Bosque Reserva Sauvignon Blanc

Casablancan laakson viileämpi ilmasto syntyy Tyynenmeren vaikutuksesta. Yön ja päivän lämpötilaerot ovat huomattavat, mikä vaikuttaa positiivisesti rypäleiden aromikkuuteen.

Casas del Bosque on tekee yhteistyötä uusiseelantilaisen viinikonsultin kanssa ja viiniin onkin haettu tyyliä Tyynenmeren toiselta puolelta.

Vaaleankeltainen sävy.

Hyvin aromaattisessa tuoksussa on parsaa, tomaatinlehteä ja mustaherukanlehteä.

Maku on kivan hapokas, kesäinen ja karviaismainen. Maussa on myös sitruksisuutta, erityisesti limeä, ja yrttistä mausteisuutta.

Selkeämakuinen, aromikas ja pirteä kokonaisuus. Erittäin hyvä viini tähän hintaan.

Casas del Bosque Reserva Sauvignon Blanc 2021 (12,79€), 3.5/5 tähteä
Kuvat: Viinikartta.fi
Tuote saatu maahantuojalta

Kommentit

Suositut tekstit