Footmark-viinit, spare ribs ja muita perusgrillattavia

Footmark-nimellä on Alkossa kolme edullista viiniä. Footmark Pinotagea olemme aina pitäneet halpispunkkujen parhaimmistoon kuuluvana. Nyt perusgrillattavien possuruokien kaveriksi otettiin Pinotagen lisäksi myös blogissammekin vieraillut Chardonnay-Viognier. Näissä viineissä hinta-laatusuhde on todella kohdallaan.

Grillaus vaatii aina kokille lasillisen, mihin raikas valkoviini käy mainiosti. Footmark Chardonnay Viognier, Etelä-Afrikka (6,99 €)


Etelä-Afrikan omasta rypäleestä Pinotagesta tehty Footmark Pinotage, Etelä-Afrikka (6,99 €), on pehmeän hedelmäinen punaviini, jonka mausteisuus sopii hyvin grilliruoalle.


Footmark viittaa ympäristöjalanjälkeen, jota brändi haluaa pienentää viinintuotannossa.


Ensin käsittelyyn otettiin possun fileepihvit, jotka olivat saaneet maustua muutaman tunnin valkosipulin ja soijapohjaisen marinadin kanssa.


Kaksikosta Pinotage-punaviini sopi fileepihveille hienosti.


Footmark Pinotage

Footmark Pinotage on tumma viini, jossa maku on pehmeän hedelmäinen ja jossain määrin kukkainen: shirazmainen orvokkisuus ja lakritsi tulee esiin. Viinistä on helppo aistia myös mokkaisia ja paahteisia aromeja. Footmark Pinotage on helposti juotava, sillä keskitäyteläisyys tekee viinistä raikkaamman. Tumma ja hieman makeahko makumaailma maltillisilla tanniineillaan tekee siitä oivan grilliviinin makkaroille ja possulle. Sovitimme Pinotagen porsaan fileepihveille ja pekoniherkkusienille.

Parin kilon painoinen spare ribs siveltiin chilisellä ja makean täyteläisellä cokisamarinadilla.


Spare ribs sai kypsyä hitaasti uunissa tiiviisti folioon käärittynä.


Footmark Chardonnay Viognier

Footmark Chardonnay Viognier on kahden rypäleen onnistunut sekoitus. Viognier tuottaa vähähappoista viiniä, jossa on aromikkuutta: kukkaisuutta, aprikoosia ja kypsää persikkaa. Chardonnay on hyvä kumppani tuomaan viiniin hapokkuutta. Tämä terästankissa kypsynyt viini on toisaalta hapokas ja kirpeän sitruksinen (jopa greippinen). Siitä löytyy myös toinen puoli muuta hedelmäisyyttä päärynän ja omenan muodossa sekä myös mausteinen komponentti, jonka vivahteet voisivat olla Viognierista peräisin. Ei hullumpi halpisviini, joka grillauksen ohessa maistui kokille, mutta osasi panna kampoihin juuri sopivasti ribsien colakastikkeen chilisille mauille. Sovitimme Chardonnay Viognierin siis spare ribseille.

Uunissa jo kypsynyt porsaan spare ribs grillattiin rapeaksi ja loput kolamarinadista kaadettiin pintaan. Upea chilinen ja makea kastike toi vahvasti Amerikan grilliherkut mieleen.


Klassikkoruoka on tämäkin, pekoniherkkusienet Aura-täytteellä. Sienet viihtyivät erityisesti Pinotagen seurassa.


Sipulinyytit tarvitsivat vain voita mausteeksi. Kiva kesäinen naposteluherkku sopi erityisesti Chardonnay-pohjaiselle valkoviinille.

Jos tässä ei ollut Footmarkia tarpeeksi, kokeile espanjalaista luomu-uutuutta Footmark White Organic (9,49 € / litran muovipullo).

Kuvat: Viinikartta

Kommentit

  1. Tainnut mennä valkkarin selityksissä rypäleet sekaisin? Viognier on tyypillisesti raskas, öljyinen, täyteläinen ja aromeiltaan ennemmin hyvin kypsää persikkaa kuin sitrushedelmiä muistuttava. Tuskin siis ainakaan raikkaus ja kirpeät hapot ovat tulleet tästä lajikkeesta - maan ja hintaluokan huomioonottaen, todennäköisemmin suoraan pussista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, oli menneet rypäleet sekaisin. Kiitos Otto korjauksesta. Muutin tekstin oikein päin ja viilasin kuvausta hieman.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit