Provencen uutuusrosee puoleen hintaan - Barton & Guestier Rosé

Pari viikkoa sitten Alkoon ilmaantunut Barton & Guestierin roseeviini otettiin riemastuneena vastaan, koska juuri testasimme roseeviinejä ja saimme tästä hyvän vertailukohdan toiseen provencelaiseen. Lue myös Kalaa suolakuoressa, Ricotta-täytteiset kesäkurpitsat sekä roseeviinit


Rosee maistuu kesäterassilla auringon lämmön helliessä.


Barton & Guestier Rosé
Hinta: 9,99 €
Rypäleet: Grenache 50%, Cinsault 35%, Syrah 15%
Luokitus: AC Côtes de Provence
Alkoholia: 12,5%


Provence (Rooman provinssi) on roseeviinialue; yli puolet tuotetusta viinistä on punakkaa, yleensä lohenpunaista. Alkosta löytyy neljä-viisi roseeta Provencesta. Barton & Guestier Rosé tulee suurimmalta ala-alueelta ja halusimme testata tätä toiseen provencelaiseen, Bandoliin, joka oli aiemmassa testissämme. Samankaltaisuus on merkittävä. Molemmat ovat sävyltään lohenpunaisia, ensivaikutelma on mieto, vetinen ja ohut. Jälkimaussa alkaa nousta salaperäisesti aromeja, jotka kestävät pitkään. Tässä ei ole koko stoori, sillä Provencen roseet ovat tunnetusti ruokaviinejä. Ruoan kanssa viinit pääsevät oikeuksiinsa.

Kuvailisin Bandolia hienostuneeksi ja tyylikkääksi ruokaviiniksi. Täsmälleen saman vaikutelman antaa Barton & Guestier, jossa on hinnalle selvästi enemmän vastinetta; Bandol maksaa parinkympin pintaan ja Barton & Guestier vaivaisen kympin. Jos haluat tutustua Provencen kuuluisaan roseetyyliin, hanki Barton & Guestier, saat sen puoleen hintaan. Jos tyyli miellyttää, kokeile vielä Bandol, ehkä löydät siitä jotain toisen kympin arvoista.

Guestier & Bartonissa on hieno, upea tuoksu. Löytyy melonia, eksoottista hedelmää ja etenkin päärynää sekä kedon kukkaisuutta. Maku on kevyt ja raikas ja keskivaiheilla maistuu mansikka. Jälkimaussa nousee sitruksinen fiilis, ohut mineraalisuus ja hento yrittisyys. Kun nuolaisee huulia maistamisen jälkeen, huomaa sitruksisen mineraalisuuden. Nautin viinin tuoreen basilikan, fetan, tomaattien ja oliivien kera. Toimi loistavasti salaatin seurassa. Seurustelujuomana Barton & Guestier rosee jakaa mielipiteet.


Barton & Guestier roseen sanotaan maistuvan Provencen yrttien kanssa.


Kuvat: Viinikartta

Kommentit

Suositut tekstit