Kesän hienot ruokaviinit: Codorníu Pinot Noir Brut ja Château Vignelaure Rosé

Kesällä nautitaan grillatusta lihasta, kalasta, kasviksista, uusista perunoista ja sillistä, raikkaista salaateista, marjapiirakoista ja raparperista. Kaikki tuoreista raaka-aineista. Kesäisten herkkujen kanssa sopivat tietyntyyppiset viinit. Viinikartta esittelee roseekuoharin ja roseeviinin, jotka ovat monipuolisia kesäisten ruokien kumppaneita.Codorniu: Kokeile salaatille, jossa grillattua juustoa ja mansikoita.


Codorníu Selección Raventós Pinot Noir Brut

Kuohuviini
Rypäleet: Pinot Noir, Macabeu, Xarel.lo, Parellada
Hinta: 13,48 €
Espanja, Cava
Katso tarkemmat tiedot Viinikartalta

Codorniun roseekuohari on tyylikkäästä rypäleestä Pinot Noirista tehty ja tyylikäs on viinikin. Se on kaikinpuolin toimiva kuplajuoma, joka toimii tervetulomaljana kilistelyyn, mutta erityisesti ruokajuomana. Kun rakenne on tasapainoinen ja kunnossa ja Pinot Noir tuo kesäiset marjat makuun, mm. mansikkaa ja muuta punaista marjaisuutta sekä mustaherukkaakin, voi mineraalista kokonaisuutta sanoa elegantiksi. Marjaisuudesta tulee mieleen myös kesäisen kuningatarhillon kosketus.

Yhdistä tämän roseekuoharin kanssa lohta, grillattua kanaa sekä hedelmäistä salaattia, josta löytyy ainakin grillattua juustoa ja mansikoita. Toimii varmasti.Vignelaure Rosé: Kokeile ahvensopalle, jossa bouillabaissen aromikasta tyyliä.


Château Vignelaure Rosé

Roseeviini
Rypäleet: Grenache Noir, Syrah, Cabernet Sauvignon
Vuosikerta: 2013
Hinta: 19,49 €
Ranska, Provence
Katso tarkemmat tiedot Viinikartalta

Provencen yrteistä mukavaa mausteisuutta lainannut Château Vignelaure Rosé on todella monipuolinen rosee, joka herää kukoistukseen ruokapöydässä. Vadelmainen marjaisuus tuo kesän ulottuville. Maussa on vivahteikasta mineraalisuutta, mikä tekee viinistä kiinnostavan sekä mansikkaa, jota on terästetty sitruunalla.

Tämä kaikki yhdessä tekee tästä hapokkaasta viinistä todella tylikkään kesäisen ruokajuoman. Se antaa salaateille uutta potkua, mutta kokeile erityisesti kirkasliemisille tai tomaattisille kalakeitoille. Ei haittaa, jos tyyli on Ranskasta ja Provencesta; bouillabaissen tomaatti, valkosipuli, valkoviini ja sahrami tuovat keittoon intensiivistä otetta. Käytä kalakeittoon vaikka ahvenia (ja tilliä) ja lainaa aromimaailmaa Ranskasta.Kuvat: Viinikartta ja Alko

Kommentit

Suositut tekstit